Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

FOTO: Obiskali so prijatelje čez mejo

Piše: Knjižnica Brežice, M.K.

Čas objave:
15.06.2018 06:30

V brežiški knjižnici so ob zaključku letošnje sezone bralno-pogovornih druženj za odrasle, katerih tematika je bila »Potovanja po Balkanu«, pripravili izlet v Zagreb.

IMG_2670 (Large).JPG

Harmica, Sutla, Laduč, Savski Marof, Brdovec, Zaprešić, Podsused, Gajnice, Vrapče, Kustošija so železniške postaje, ki so jih v sredinem dopoldnevu pripeljale do prestolnice sosednje Hrvaške.

IMG_2667 (Large).JPG

Pri pripravi izleta je skrbno pomagala gospa Agata Klinar Medaković iz Kulturno prosvetnega društva Slovenski dom v Zagrebu.

Ob prihodu na glavno železniško postajo jih je pričakala turistična vodnica Marjeta Trkman Kravar. Skupaj so se odpravili v Gradsko knjižnico na bližnjem Starčevićevem trgu. Knjižničarka Janja Maras  je predstavila delovanje knjižnice, njihove projekte in prostore.

IMG_2661 (Large).JPG

Sprehod mimo Zrinjevca, številnih uličic in znamenitosti jih je pripeljal do Slovenskega doma na Masarykovi ulici. Društvo je stičišče zagrebških Slovencev in njihovih prijateljev. Je prostor srečevanj in druženj, v katerem obiskovalce takoj ob vstopu pozdravi simbol Brežic – vodovodni stolp.
Ko je top na stolpu Lotrščakoznanil poldan, se  je na razgledišču razprostrl prekrasen pogled na Zagreb in bližnjo okolico. V Galeriji Klovićevi dvori so si ogledali še gostujočo razstavo »Katarina Velika – carica svih Rusa«, sprehod po Ilicipa pa jih je je pripeljal do popoldanskega obeda.


Mozaik medsosedskega prijateljstva so tako obarvali s prijetnimi doživetji, ob klepetu pa že snovali nove. Poletne, jesenske, bralne, ustvarjalne … in še mnoge druge.

IMG_2671 (Large).JPG