jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rentgen, repek, novorojenčica Svet24.si

Novorojenčica takoj po rojstvu šokirala zdravnike

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic dallas Ekipa24.si

Tega si ne zasluži! Bizaren konec tekme za ...

meghan 2 profi Odkrito.si

Zakaj želi Harry narediti to?!

zapor 22 pm Ekipa24.si

Drama srbskega novinarja v Katarju! Namesto na ...

Novice Dolenjske Toplice

FOTO: Rajkovi se selijo v obnovljeno hišo

Piše: OZRK Novo mesto, N.R.

Čas objave:
23.08.2018 14:11

Humanitarna akcija Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto Pomagajmo družini Rajk se zaključuje, saj se Rajkovi selijo v obnovljeno hišo.

3a Matejeva soba - nova.jpeg
Nova Matejeva soba
Mateja J. Potočnik in M. R.

Julija in avgusta je podjetje Pagras poskrbelo za izvedbo zaključnih del pri obnovi hiše. Z delno donacijo so bili položeni tlaki, opravljena slikopleskarska in elektroinstalacijska dela in postavljeni podboji z montažo vrat. Za to so poskrbeli Parketarstvo Novak, Janko team, Edo Drobnič in Mizarstvo Šporar. Del materiala za elektroinstalacije je prispevalo podjetje Utrip, za beljenje pa Slikopleskarstvo Dejan Mavsar. Številni izvajalci so dela v celoti opravili donatorsko. Tako je Krovstvo Kramaršič obnovilo napušč in strešna okna, podjetje Jeklotehna Špoljar postavilo kovinsko ograjo na stopnišču, Top dom pa doniral notranja vrata. M studio je po dostavi pohištva poskrbel za montažo kuhinje, Mizarstvo Avguštin pa za montažo ostalega pohištva, izdelavo garderobne stene in druga manjša popravila. Šiško steklarstvo je izvedlo različna steklarska dela v hiši in na stopnišču, Uroš Urbančič pa je poskrbel za zagon kurilnice. Lesnina Novo mesto je donirala 4 jedilniške stole.

2a Alenkina soba - nova.jpeg
Nova Alenkina soba
Mateja J. Potočnik in M. R.

Z obnovitvenimi deli so maja in junija začeli donatorji: Pagras, Stanovanjski servis Uroš Urbančič, Linea mea, Keramičarstvo Franc Skubic, Roletarstvo Medle in Trgovina Tilia. Obnovo podpirata tudi Občina Dolenjske Toplice in Komunala Novo mesto, pri izvedbi različnih del pomagajo prostovoljci RK. Vsem velja zahvala za dobro opravljeno delo.

5 - Monta┼ża steklene stene tu┼ía.jpeg
Montaža steklene stene
Mateja J. Potočnik in M. R.

V četrtek, 30. 8. 2018, bodo ob 14. uri na dvorišču Rajkove hiše pripravili zaključek humanitarne akcije. Predstavili bodo celotno akcijo, se zahvalili donatorjem, Rajkovim pa zaželeli prijetno bivanje v obnovljeni hiši.

6 - Predsoba.jpeg
Tudi predsoba je dobila novo, lepšo podobo
Mateja J. Potočnik in M. R.