testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Dolenjske Toplice

FOTO: Rajkovi se selijo v obnovljeno hišo

Piše: OZRK Novo mesto, N.R.

Čas objave:
23.08.2018 14:11

Humanitarna akcija Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto Pomagajmo družini Rajk se zaključuje, saj se Rajkovi selijo v obnovljeno hišo.

3a Matejeva soba - nova.jpeg
Nova Matejeva soba
Mateja J. Potočnik in M. R.

Julija in avgusta je podjetje Pagras poskrbelo za izvedbo zaključnih del pri obnovi hiše. Z delno donacijo so bili položeni tlaki, opravljena slikopleskarska in elektroinstalacijska dela in postavljeni podboji z montažo vrat. Za to so poskrbeli Parketarstvo Novak, Janko team, Edo Drobnič in Mizarstvo Šporar. Del materiala za elektroinstalacije je prispevalo podjetje Utrip, za beljenje pa Slikopleskarstvo Dejan Mavsar. Številni izvajalci so dela v celoti opravili donatorsko. Tako je Krovstvo Kramaršič obnovilo napušč in strešna okna, podjetje Jeklotehna Špoljar postavilo kovinsko ograjo na stopnišču, Top dom pa doniral notranja vrata. M studio je po dostavi pohištva poskrbel za montažo kuhinje, Mizarstvo Avguštin pa za montažo ostalega pohištva, izdelavo garderobne stene in druga manjša popravila. Šiško steklarstvo je izvedlo različna steklarska dela v hiši in na stopnišču, Uroš Urbančič pa je poskrbel za zagon kurilnice. Lesnina Novo mesto je donirala 4 jedilniške stole.

2a Alenkina soba - nova.jpeg
Nova Alenkina soba
Mateja J. Potočnik in M. R.

Z obnovitvenimi deli so maja in junija začeli donatorji: Pagras, Stanovanjski servis Uroš Urbančič, Linea mea, Keramičarstvo Franc Skubic, Roletarstvo Medle in Trgovina Tilia. Obnovo podpirata tudi Občina Dolenjske Toplice in Komunala Novo mesto, pri izvedbi različnih del pomagajo prostovoljci RK. Vsem velja zahvala za dobro opravljeno delo.

5 - Monta┼ża steklene stene tu┼ía.jpeg
Montaža steklene stene
Mateja J. Potočnik in M. R.

V četrtek, 30. 8. 2018, bodo ob 14. uri na dvorišču Rajkove hiše pripravili zaključek humanitarne akcije. Predstavili bodo celotno akcijo, se zahvalili donatorjem, Rajkovim pa zaželeli prijetno bivanje v obnovljeni hiši.

6 - Predsoba.jpeg
Tudi predsoba je dobila novo, lepšo podobo
Mateja J. Potočnik in M. R.