viktor-orban, robert-golob Svet24.si

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez ...

tempest, bojno-letalo Svet24.si

Zahodne sile s skupnim razvojem novega, naprednega...

damjan-žugelj Necenzurirano

NPU preiskuje tajno bazo podatkov za SDS

bostjan turk luka mesec pl Reporter.si

Boštjan M. Turk na bizarnem referendumskem ...

doncic dallas 22 Ekipa24.si

Uh, je bil besen! Dončić v podaljšku znorel ...

christine-mcvie1 Odkrito.si

Poslovila se je legendarna glasbenica

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

Novice Novo mesto

FOTO: Na FIŠ so tekmovali mladi upi

Piše: Fakulteta za informacijske študije, S.G.

Čas objave:
28.01.2019 18:29

Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu, je v četrtek potekalo tradicionalno, 4. tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za srednješolce. Na tekmovanju se je pomerilo 17 dijakov in dijakinj iz štirih šol jugovzhodne regije: Gimnazije Brežice, Šolskega centra Novo mesto, Šolskega centra Krško-Sevnica in Gimnazije Kočevje.

002.jpg
4.tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za srednješolce
Foto: FIŠ

Zbrane je pred samim začetkom reševanja nalog nagovoril predsednik Študentskega sveta FIŠ Žiga Šume:»Tudi sam sem še lani kot dijak tekmoval, a nisem prišel daleč. A vsaka izkušnja je dobra, in četudi nisem zmagal, sem dobil nekaj več - sanje za novo pot, po kateri hodim še danes in na njej dosegam uspehe. FIŠ mi omogoča dosegati to, kar si želim,« je med drugim dejal Žiga in tekmovalcem zaželel obilo uspeha. Doc. dr. Borut Lužar, ki je sestavil naloge, je tekmovalcem podal navodila za reševanje ter jim prav tako zaželel obilo sreče in uspeha.

009.JPG
4.tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za srednješolce
Foto: FIŠ

Tekmovalci so naloge reševali 120 minut, pod budnim očesom članov ocenjevalne komisije, doc. dr. Boruta Lužarja in doc. dr. Panče Panova. Po malici so se dijaki in mentorji udeležili še delavnice na temo večkriterijskega odločanja z DEX-i, ki jo je izvedel izr. prof. dr. Blaž Rodič.Nato je sledila še razglasitev rezultatov in podelitev nagrad in priznanj, pri čemer je dijakom in mentorjem za dobro delo čestitala tudi prodekanja za izobraževanje, doc. dr. Katarina Rojko.

020.JPG
4.tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za srednješolce
Foto: FIŠ

In kakšni so bili rezultati?
Prvo mesto na tekmovanju je s 50 točkami osvojil dijak Šolskega centra Novo mesto Anže Kocjančič, le točko manj je dosegel drugo uvrščeni Andraž Bajec, prav tako iz ŠC Novo mesto, ki je tako ubranil lansko drugo mesto. Na tretje mesto pa se je z 38 točkami uvrstil dijak Gimnazije Brežice Primož Bogner, sicer dvakratni zaporedni zmagovalec tega tekmovanja. Dodajmo, da so se tekmovanja udeležila tudi štiri dekleta, lani tretje uvrščena Lea Kukavica iz Gimnazije Brežice je tokrat pristala na 4. mestu. 

027.jpg
4.tekmovanje v znanju računalništva in spletnih tehnologij za srednješolce
Foto: FIŠ