FyBh6rMXwAI53tj Svet24.si

Kitajski tigri v vojni v Ukrajini

osumljeni kd Svet24.si

To je moški, ki je bil nasilen na celjski ...

1664482811-dsc00710 Necenzurirano

Miklavčič brez tekmecev do 55-milijonskega posla...

20230605-01244576 Reporter.si

Neokusno: Premier Golob županom svetoval, naj ...

doncic dragic Ekipa24.si

Konec je! Zlati kapetan razblinil vse dvome, teh ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

superliga Ekipa24.si

Še en nož v hrbet superligi! Veliki načrti se ...

Novice Kočevje/Ljubljana

FOTO: Največ pozornosti je dobil medo

Piše: T.P.

Čas objave:
08.02.2019 08:08

Več kot 20.000 obiskovalcev Sejma Alpe Adria »Skočite v naravo« je bil slogan letošnjega največjega 30. turističnega sejma Alpe – Adria, ki je potekal od 30.1. do 2.2.2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

okrogla miza SAA.jpg
Okrogla miza na sejmu
Foto: T.P.

Na osrednji turistični prireditvi se je predstavilo več kot 330 različnih turističnih ponudnikov, med njimi tudi  destinacija Kočevsko. Več kot 20.000 obiskovalcev sejma je dokaz, da je turizem danes ena najmočnejših in najbolj obetavnih gospodarskih panog in veseli so, da temu trendu sledijo tudi mi v kočevski destinaciji.

Narava in z njo povezana nepozabna doživetja pa so naša prednost in priložnost za odlično promocijo, kar se je na sejmu tudi izkazalo, saj je kočevsko stojnico obiskalo mnogo radovednih potencialnih gostov. Še posebej lahko izpostavijo njihovo predstavitev pohoda Po medvedovih stopinjah, že šestega po vrsti, enega najtežjih, pa tudi najlepših vzdržljivostnih pohodov v Sloveniji, ki vsako leto privabi vse več domačih in tujih pohodnikov in pa aktivno udeležbo na okrogli mizi "Posvet o razvoju avtodomarskega turizma v Sloveniji – avtodomarjem prijazna dežela", kjer je bil eden od sogovornikov tudi župan Kočevja dr. Vladimir Prebilič.

janko marin¦Ź pletar sejem alpe adria 2019.jpg
Pletar na sejmu Alpe Adria
Foto: T.P.

Zanimivi so bili tudi mnogi drugi lokalni turistični ponudniki, od prve igrificirane ekološke kmetije Lukčeva domačije, lokalnega pivovarja Matt, rokodelca Matije Kobole in Janka Marinča, Zavoda za kulturo in turizem Kostel, ki so popestrili dogajanje na stojnici in maskote njihovega rjavega kosmatinca, ki je bil tudi tokrat glavna atrakcija osrednjega prizorišča. 

Matija Kobola, SAA 2019.jpg
Matija Kobola na sejmu
Foto: T.P.