Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Senovo

FOTO: Na Senovem so preganjali strahove

Piše: DKD Svoboda Senovo, B.C.

Čas objave:
20.04.2019 15:33

Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo je prejšnji teden, v četrtek predstavila premierno uprizoritev glasbeno-gledališke predstave: Show strahow izpod peresa letošnje jubilantke Svetlane Makarovič. Z isto predstavo je naslednji dan dopolnila program tradicionalne prireditve »Za sodobnejšo šolo«.

Show strahow je privabil številne obiskovalce.jpeg
Show strahow je privabil številne obiskovalce
Foto: DKD Svoboda Senovo

Show strahow je sodoben slovenski muzikal, v katerem se pesnik nehote sooča z lastnimi strahovi, ki jih prikliče zato, da bi prestrašil sosede in jih tako pregnal v postelje, saj bi sam rad le v miru spal. Strahovi pa vedno znova pridejo le k tistemu, ki jih ustvari in nagajajo le njemu. Pri njem se udomačijo za toliko časa, kot jim to dopusti. Tudi oni so šibki in ranljivi, le prepoznati jih moramo. Kako vsakdanje, kajne?! Poznate tudi vi take zgodbe?

Show strahow 4.jpeg
Show strahow
Foto: DKD Svoboda Senovo

Enourna predstava je nastajala od pretekle jeseni in je bila režiserki, Boži Ojsteršek, in številni igralski ekipi velik sporočilni, igralski in še zlasti pevski izziv, saj se vsak od ključnih igralcev predstavi s svojim songom. Za pevske nastope je igralce vztrajno in kvalitetno pripravljala Galina Tubeishat. Mlade plesalke, ki jim je koreografije pripravil Sebastijan Vodlan, s svojimi plesnimi nastopi pomembno dopolnijo sporočilnost zgodbe.

Show strahow 1.jpeg
Show strahow
Foto: DKD Svoboda Senovo

Igralci: Goran Miljanović kot glavni protagonist, ter strahovi: Zvonko Marinič, Matej Ulčnik, Vlasta Moškon, Simona Šoštar, Branko Margon, Marjan Poznič, Ajda Španring, Tatjana Kolar in Radica Šoln pa še sosedje: Marjana Mešiček, Irena Kozole, Alenka Poznič, Simona Predanič, Anže Šeško in Boštjan Colarič so nastavili ogledalo vsem nam, da bi prepoznali lastne strahove in jih pregnali od sebe čimprej.

Show strahow 2.jpeg
Show strahow
Foto: DKD Svoboda Senovo

Kot pevci so se skoraj vsi našteti na odrskih deskah predstavili prvič. Guni Fabjančič je zopet poskrbel za presežke na scenskem področju. Presežke predstavljajo tudi kostumi in drugi scenski in režijski dodatki. Skratka: predstava vredna ogleda in navdušenja!

Show strahow 3.jpeg
Show strahow
Foto: DKD Svoboda Senovo

Ampak – to ni navadna gledališka predstava, to je šov. Vse zgoraj napisano in še mnogo, kar naj ostane skrito za nove gledalce, zagotavlja resnično pravi šov – tokrat Show strahow.

Show strahow 5.jpeg
Show strahow
Foto: DKD Svoboda Senovo

Avtorica je napisala, da je predstava primerna za starostno stopnjo med 4. in 99. letom. Na Senovem je navdušila mlajše in starejše gledalce, enim je bila paša za oči, drugim je pomagala odgnati katerega od še ne čisto udomačenih strahov, saj je ob koncu in še naslednji dan med gledalci odzvanjalo: »Strah strah, pojdi spat domov, jaz se ne bojim strahov!«

Na premieri Show strahow.jpeg
Na premieri Show strahow
Foto: DKD Svoboda Senovo