Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Grosuplje

FOTO: Parkirno hišo bodo začeli graditi maja

Piše: Občina Grosuplje

Čas objave:
24.04.2019 08:54

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in predsednik uprave gradbenega podjetja Pomgrad d. d. Iztok Polanič sta včeraj podpisala pogodbo za gradnjo parkirne hiše P+R Grosuplje. Parkirno hišo bodo začeli graditi maja, zgrajena bo predvidoma v osmih mesecih. Župan je še povedal, da bo 160 od sicer 222 parkirnih mest pomagalo, da se bodo pogosteje odločali za uporabo javnega prevoza.

Ob podpisu pogodbe se jima je pridružil tudi direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar s sodelavko za javna naročila Tanjo Rauh.

»22 projektov za Grosuplje leta 2022 odpira novo poglavje. Tokrat s projektom izgradnje parkirne hiše po sistemu P+R. Čestitam izvajalcu, ki je bil izbran na javnem razpisu, podjetju Pomgrad. Želim mu uspešno gradnjo, predvsem v roku, kvalitetno. To bo za mesto Grosuplje in občino Grosuplje ter za zeleno Grosuplje velika pridobitev,« je ob podpisu pogodbe dejal župan dr. Peter Verlič. 

Ob tem se je vsem sodelavkam in sodelavcem na občinski upravi, posebej pa direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju, ki je operativno vložil veliko truda v to, da bodo lahko čez 8 mesecev videli konkretne rezultate, tudi zahvalil.

Župan je še povedal, da bo 160 od sicer 222 parkirnih mest pomagalo, da se bodo pogosteje odločali za uporabo javnega prevoza. Po njegovih informacijah pa naj bi se jeseni začela tudi nadgradnja železniške postaje. »Če bodo prišli še novi vlaki in s plinifikacijo občine tudi novi avtobusi, potem bo naša občina resnično primer dobre prakse, kako udejanjati javni promet v občini in tudi širše,« je še dejal.    

Predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič pa je povedal, da bodo z gradnjo predvidoma začeli v naslednjem mesecu. »Je pa to naš prvi projekt v tej občini, tako da smo počaščeni, da smo bili izbrani. In županu ter celi njegovi ekipi zagotavljam, da bo narejeno v rokih, kvalitetno, kot je to bilo iz razpisne dokumentacije razvidno,« je dejal.

Parkirna hiša P+R Grosuplje bo sicer locirana v neposredni bližini glavne avtobusne in železniške postaje v Grosupljem. V njej bo skupno 222 parkirnih mest, od tega jih bo 161 namenjenih parkiranju po sistemu P+R oz. potnikom, ki bodo za pot na želeni cilj prestopili iz osebnega avtomobila na bolj trajnostna prometna sredstva, to je avtobus ali vlak. Ob parkirni hiši pa bo tudi zaprta kolesarnica za 40 koles. Prav tako bo parkirna hiša omogočala polnjenje električnih vozil, kolesarnica poleg pa polnjenje električnih koles.
Pogodbena vrednost znaša 5.557.903,47 evrov z ddv, za projekt pa so bila občini dodeljena tudi nepovratna evropska sredstva. Gradnja se bo začela v maju, dela bodo nato predvidoma zaključena v 8 mesecih.
Občina Grosuplje s svojimi projekti, kot je parkirna hiša P+R Grosuplje, sledi svoji strategiji 3G, ki med drugim izpostavlja slogan »Grosuplje Goes Green« oz. zeleno vizijo razvoja občine Grosuplje, pa tudi sprejeti Celostni prometni strategiji Občine Grosuplje.
Spodbujajo uporabo javnega potniškega prometa, si prizadevajo, da bo ta do svojih uporabnikov čim bolj prijazna in sledijo smernicam spodbujanja trajnostne mobilnosti. Da bo tudi prihodnost njihove občine zelena. Da bo tudi prihodnost njihove občine lepa.