jasmina kandorfer Dobra karma

"Ljudi testiramo in uporabljamo intuicijo," je ...

Igor Kojić, Severina Svet24.si

Severina s tem zaprla usta dvomljivcem

20191025_150340 Reporter.si

Primer iz Celja: Kako ravnati, da v domu ...

koronavirus, slovenija Svet24.si

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

4 Igor Jelen Iggy - foto osebni album Odkrito.si

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Novice Brežice

FOTO: Mavrični vrtiljak v Posavju

Piše: Posavski muzej Brežice, A.V./OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško

Čas objave:
29.04.2019 08:16

Posavski muzej Brežice, ki letos praznuje 70-letnico delovanja, praznuje z različnimi dogodki, predvsem pa s sodelovanjem z različnimi ustanovami in posamezniki. Tako so bili zelo bili veseli pripravljenosti Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja Krško, da v njihovi Viteški dvorani izvedejo prireditev ter se ob tem predstavijo tudi z razstavo likovnih in rokodelskih izdelkov.

IMG_1055.JPG
Mavrični vrtiljak v Posavju
Foto: Posavski muzej Brežice

V četrtek, 25. aprila, je v Viteški dvorani potekala prireditev z odprtjem razstave z naslovom Mavrični vrtiljak. V vsakem nastopu in izdelku otrok je nekaj lepega, neopisljivega z besedami.

IMG_1050.JPG
Mavrični vrtiljak v Posavju
Foto: Posavski muzej Brežice

Tako je bilo tudi tokrat v Posavskem muzeju Brežice, kjer so učenci in učitelji posebnega programa Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja Krško pripravili prireditev z odprtjem razstave izdelkov otrok.

IMG_1054.JPG
Mavrični vrtiljak v Posavju
Foto: Posavski muzej Brežice

Sodelovalo je približno 50 učencev in mentorjev. Pokazali so ustvarjalnost v iskanju različnih načinov izražanja in komunikacije s svetom. Z zabavnimi, ganljivimi in prepričljivimi nastopi ter z nastalimi izdelki dokazujejo, da verjamejo v lepemu naklonjen svet, kakršnega so prijazno podelili z obiskovalci.

IMG_1052.JPG
Mavrični vrtiljak v Posavju
Foto: Posavski muzej Brežice

Zbrane so nagovorili direktorica Posavskega muzeja Brežice Alenka Černelič Krošelj, ravnateljica OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krškodr. Barbara Smolej Fritz in župan občine Brežice Ivan Molan, ki je tudi odprl razstavo.
Razstava, ki bo v Malem avditoriju Posavskega muzeja Brežice na ogled vse do 15. septembra, je rezultat truda in ustvarjalnosti zaposlenih in učencev šole. Je le del mnogih aktivnosti, ki se vsakodnevno izvajajo na šoli. Del razstave je tudi predstavitveni pano, kjer obiskovalci spoznajo nekaj zgodovine šole, se seznanijo z vizijo dela in dosežki učencev, med katerimi je tudi razstava za katero so zapisali: »Verjamemo, da boste začutili kaj znamo in zmoremo.«

IMG_1079.JPG
Mavrični vrtiljak v Posavju
Foto: Posavski muzej Brežice

Prireditev in razstava sta del osrednje razstave jubilejnega leta Štirje elementi: 3—ZEMLJA, ki je posvečena ljudem … prav vsem, različnim, posebnim, neprecenljivim …

IMG_1104.JPG
Mavrični vrtiljak v Posavju
Foto: Posavski muzej Brežice