Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Mokronog-Trebelno

FOTO: 7. redna seja Občinskega sveta Občine Mokronog-Trebelno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.12.2015 11:05

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je na včerajšnji redni seji med drugim potrdil nove cene programov vrtca Mokronožci, ki so zaradi sprememb stroškov dela višje od dosedanjih.

Vrtec Mokronožci v tem šolskem letu obiskuje 133 otrok v sedmih oddelkih – šestih v Mokronogu in enem na Trebelnem. Nova cena programa za prvo starostno obdobje bo 442,59 evra (7,2-odstotno povišanje), za kombiniran oddelek 357,44 € (4,8-odstotno povišanje) in za drugo starostno obdobje 315,77 € (8,0-odstotno povišanje).

"Ekonomska cena se bo s 1. 1. 2016 v Vrtcu Mokronožci povečala, in sicer iz razloga povečanja stroškov plač. Cena hrane ostaja enaka in materialni stroški se znižujejo. Sproščena so bila napredovanja, v letu 2016 se bo povečal regres in pa ostali stroški dela," pojasnjuje direktorica občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

V Mokronogu so včeraj potrdili tudi nov pravilnik sprejema otrok v tamkajšnji vrtec, ki jasno opredeljuje kriterije za sprejem in točkovanje, če bi bilo otrok več od razpisanih mest. Ob koncu leta so določili tudi novo višino točke za nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča v občini, ki za leto 2016 znaša 0,002184 € na kvadratni meter.

Občinski svet je včeraj sprejel tudi obvezno razlago odloka Občinskega prostorskega načrta Občine Mokronog-Trebelno o ureditvenem območju, na katerem sta podjetji SEP in M Tom. Ravno slednje je po nakupu prostorov od Družbe za upravljanje terjatev bank želelo urediti vse zadeve v zvezi z nepremičnino in v tem postopku ugotovilo, da je nekatere dele še treba legalizirati. Občinski svet je z obvezno razlago to legalizacijo omogočil, posredno pa vzpostavil temelje, da se ta del Mokronoga še bolj uredi in nameni kraju in njegovim vsebinam.

Mojca Pekolj o novi ceni vrtca