ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Novice Novo mesto/Črnomelj/Metlika/Debeli rtič

FOTO: Počitniški nasmehi tudi za otroke z Dolenjske in Bele krajine

Piše: Engrotuš, A.M.

Čas objave:
23.08.2019 08:51

Tuš je v dobrodelnem projektu Pričarajmo nasmeh omogočil poletne počitnice na Debelem Rtiču 500 otrokom, med katerimi je tudi 11 otrok iz Novega mesta, 10 otrok iz Črnomlja in 8 otrok iz Metlike.

izlet z ladjico v Koper.jpg
Izlet z ladjico
Foto: Engrotuš

S Tušem je na letovanju na Debelem rtiču četrta skupina otrok, tokrat iz Novega mesta, Metlike in Črnomlja. Z dobrodelnim projektom Pričarajmo nasmeh, ki poteka že 17. leto, bodo letos skupaj 500 otrokom iz različnih koncev države ponovno pričarali nepozabne, sproščene poletne počitnice na enem izmed najlepših koščkov slovenske obale. Otroci so spoznavali nove prijatelje, uživali v kopanju in družabnih igrah, se ukvarjali s športom in preizkušali svojo ustvarjalno kreativnost.

IMAG2914.jpg
Brezskrbne počitnice na morju
Foto: Engrotuš

V Tušu že 17. leto zapored skupaj s partnerji polepšajo poletne počitnice 500 otrokom iz vse Slovenije: »Naš dobrodelni projekt prinaša veselje in radost med tiste, ki morda morja sploh še niso videli, niso pomočili prsta v slano vodo ali se brez skrbi en teden družili z vrstniki,« pojasnjuje vodja projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu Anja Marjetič in ob tem izpostavlja, da so skozi vsa leta lepše poletje pričarali že 8.600 otrokom iz depriviligiranih okolij. Letovanje so doživeli otroci iz Novega mesta, Metlike in Črnomlja, ki jih je na podlagi objektivnih meril izbral partner projekta Rdeči križ Slovenije, ob pomoči Centrov za socialno delo, socialnih služb na Osnovnih šolah in območnih združenj Rdečega križa.

20190818_170756.jpg
Nepozabno poletje za otroke
Foto: Engrotuš

Letovanje na Debelem rtiču vsako leto poteka v tesnem sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, ki poskrbi za prijetno in aktivno počutje otrok. Njihovi vzgojitelji in animatorji pripravijo pester program, kjer se v tednu morskih počitnic zvrstijo ustvarjalne, športne, izobraževalne, kreativne in zabavne aktivnosti oz. delavnice. Otroke vedno navdušijo igre na bazenu, izdelovanje razglednic, vodne in štafetne igre, turnir v kegljanju, nogomet, plesna delavnica ... Vsako leto je posebno doživetje izlet z ladjico v Koper, saj se mnogi prvič peljejo po morju in vidijo celino z druge strani. Aktivni in zapolnjeni dnevi v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič se zaključujejo s plesnimi, pevskimi in kino večeri, kjer se prijateljske vezi še krepijo.

Snapseed.jpg
Poletni kino
Foto: Engrotuš

»Prav vsi otroci so, glede na preteklo znanje, vključeni v plavalne tečaje, tako da uživajo v vodi in nadgrajujejo svoje plavalne veščine. Pridobljeno plavalno znanje se nam zdi ena od ključnih vsebin, ki jim jo ponudimo v okviru letovanja, saj je naprimer v tokratni skupini kar tretjina neplavalcev,« dodajajo v Tušu, kjer pravijo, da so 30-letni zgodovini svojega podjetja izpeljali že mnogo odmevnih dobrodelnih projektov, a prav Pričarajmo nasmeh ostaja edinstven zaradi odzivov otrok, staršev, vzgojiteljev in zgleda, ki ga ponuja družbi.