Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

VIDEO&FOTO: Slovesno ob 20. obletnici dobrodelne akcije in koncerta Stopimo skupaj

Piše: OZRK Metlika

Čas objave:
22.02.2020 14:16

Na Rdečem križu Metlika letos obeležujejo 20.obletnico dobrodelne akcije in koncerta STOPIMO SKUPAJ. Gre za pomemben jubilej, ki dokazuje, da smo ljudje pripravljeni pomagati tistim, ki so se zaradi bolezni ali nesreče znašli v stiski ali negotovi situaciji. Izdali so bilten, ki bo hkrati spomin na prehojeno pot in spodbuda za delo naprej. Tako kot v preteklih letih bodo tudi letos zbrana sredstva namenili za pomoč ljudem v stiski.

Pred 20. leti so zaradi potreb družine po hišnem dvigalu organizirali in izvedli prvi dobrodelni koncert Stopimo skupaj. Odziv in podpora okolja sta bila izjemno velika, zato je koncert postal tradicionalen. Ni treba posebej poudarjati, da je pri projektu sodelovalo veliko dobrotnikov in da so le z njihovo pomočjo lahko izpolnili zastavljeni cilj. V programu omenjenega koncerta je brezplačno sodelovalo 315 slovenskih glasbenikov, katere je prišlo poslušat do 7.231 obiskovalcev. Na prošnje se je odzvalo 485 donatorjev in tako so skupaj z donatorji in obiskovalci koncertov zbrali 307.000 EUR pomoči, katero so razdelili med 286 pomoči potrebnih oseb.

Potrebe po pomoči so bile, so in bodo. Ker je projekt Stopimo skupaj potreben, prepoznaven in nepogrešljiv del programa Rdečega križa Metlika, in ker se vse manj družin in posameznikov želi javno izpostaviti, so se odločili, da ga po 20-ih letih preoblikujejo v sklad Stopimo skupaj za pomoč ljudem v stiski. Cilj sklada bo namensko zbiranje sredstev od donatorjev in prispevkov skozi celo leto za pomoč ljudem v stiski (naravne nesreče, bolezenska stanja, izgube najbližjih, zdravstveni pripomočki....), brez odbitkov za delovanje organizacije. Rdeča nit pa bo ostal dobrodelni koncert Stopimo skupaj, s katerim bodo še naprej združevali prijetno s koristnim. Pokroviteljstvo nad skladom Stopimo skupaj je za prva štiri leta prevzela skupina Perspektiva iz Ljubljane.

Rdeči križ Metlika je dvajseti jubilejni koncert STOPIMO SKUPAJ pripravil v petek, 21. februarja 2020 v športni dvorani OŠ Metlika.
Zbrana sredstva donatorjev in vstopnic koncerta v znesku 6.300 EUR bodo dali v sklad Stopimo skupaj. Pomagali bodo družinam, (gre za težje zdravstvene težave pri otrocih), pogovori že potekajo, o namenu in višini pomoči pa bodo poročali v prihodnje.

V programu so nastopili: MANCA ŠPIK, LANA ŠKOF, NINA SULJIČ, SKUPINA 2B, MESTNA GODBA METLIKA ANSAMBEL GAŠPERJA BRUNSKOLETA , ANSAMBEL VASOVALCI, GAL GJURIN. Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarju.

Skozi program sta obiskovalce popeljala Lojze Bojanc in Vesna Žist 

Ob 20. letnici projekta Stopimo skupaj so za dolgoletno delo pri uresničevanju ciljev in nalog Rdečega križa Slovenije- Območno združenje Metlika podelili štiri posebna priznanja in eno plaketo.

Prejemniki:
posebno priznanje - Rudi Vlašič (program koncertov), Darko Plut (ozvočenje koncertov), Vesna Žist (vodenje koncertov), Verica Marušič (vodenje koncertov)
plaketa- Lojze Bojanc za 20 - letno vodenje koncertov. Delo so opravili prostovoljno. Iskrene čestitke.

Prisotne so pozdravili in se jim zahvalili župan občine Metlika Darko Zevnik in predstavnici Rdečega križa Metlika - Mojca Stopar Zevnik predsednica in sekretarka Zalka Klemenčič.
Rdeči križ Metlika kot organizator se zahvaljuje občini Metlika, vsem donatorjem, medijem, nastopajočim, obiskovalcem in predanim aktivistom, prostovoljcem in članom ekip PP RK Metlika.