spolni odnos, ženska, moški Svet24.si

Gonoreje sodobna medicina še ni izkoreninila

koronavirus, meso, peka, odojek Svet24.si

Moškim, ki uživajo meso, bi prepovedali seks, ...

janša Necenzurirano

Zadnji Janšev juriš #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

trije prijatelji Njena.si

Exatlon: Tim, Michael in Teo tesno povezani še iz...

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Novice Novo mesto

FOTO: Zmagale so mušnice

Piše: Dolenjski list, L. Markelj

Čas objave:
23.02.2020 15:34

Pustna sobota je bila v znamenju pusta in mask tudi v dolenjski prestolnici. V telovadnici OŠ Drska, je v organizaciji Društva prijateljev mladine Mojca potekal že 36. Mojčin pustni karneval.

Mojčin pustni karneval.jpg
Mojčin pustni karneval
Foto: Dolenjski list, L.M.

Pustnih šem ni manjkalo, veliko je bilo otrok, pa tudi staršev in družin, ki so se potrudile in prišle našemljene. Tako je bilo na karnevalu videti princeske, kavboje, faraone, šejke, žabice, ovčke, robote, … Na obisk je prišel celo šentjernejski petelin Jernej. Vsaka maškara je poleg krofa in vode dobila tudi nagrado, zasluge za to pa imajo številni sponzorji in donatorji.

Mojčin pustni karneval 2.jpg
Mojčin pustni karneval
Foto: Dolenjski list, L.M.

Na karnevalu, kjer sta za zabavo skrbela Maja Kokol in čarovnik Toni, so podelili več nagrad: za naj izvirnejšo, najstarejšo in najmlajšo maškaro, za najštevilčnejšo družino in nagrado za naj družinsko masko. Slednjo je prejela družina Rajšelj iz Mirne Peči. Predstavljali so družino rdečih mušnic: oče Jure, mama Vanja, dve in polletna Klara, ter devetmesečna Ana. Slednja je prejela tudi nagrado za najmlajšo maškaro. Maske so si doma sešili sami in presrečni so, ker se bodo za nagrado skupaj s svojimi sorodniki in prijatelji s splavom popeljali po reki Krki. 

Mojčin.jpg
Mojčin pustni karneval
Foto: Dolenjski list, L.M.

Z obiskom in odzivom na zabavi je bila zadovoljna predsednica DPM Mojca Marjeta Ferkolj Smolič: »Čudovito vzdušje, otroci in starši so enkratni, lepo je, če pridejo skupaj, da se starši vsaj za en dan spremenijo v otroke. Karneval je res rasel iz leta v leto in to tradicijo bomo nadaljevali,« Povedala je še, da bodo v prihodnje prireditev izpeljali skupaj z Zavodom Novo mesto in organizirali sprevod skozi mesto, kar je bila nekoč tradicija, ko so maškare šle skozi Glavni trg.

Več fotografij si oglejte tukaj.