atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Zmagale so mušnice

Piše: Dolenjski list, L. Markelj

Čas objave:
23.02.2020 15:34

Pustna sobota je bila v znamenju pusta in mask tudi v dolenjski prestolnici. V telovadnici OŠ Drska, je v organizaciji Društva prijateljev mladine Mojca potekal že 36. Mojčin pustni karneval.

Mojčin pustni karneval.jpg
Mojčin pustni karneval
Foto: Dolenjski list, L.M.

Pustnih šem ni manjkalo, veliko je bilo otrok, pa tudi staršev in družin, ki so se potrudile in prišle našemljene. Tako je bilo na karnevalu videti princeske, kavboje, faraone, šejke, žabice, ovčke, robote, … Na obisk je prišel celo šentjernejski petelin Jernej. Vsaka maškara je poleg krofa in vode dobila tudi nagrado, zasluge za to pa imajo številni sponzorji in donatorji.

Mojčin pustni karneval 2.jpg
Mojčin pustni karneval
Foto: Dolenjski list, L.M.

Na karnevalu, kjer sta za zabavo skrbela Maja Kokol in čarovnik Toni, so podelili več nagrad: za naj izvirnejšo, najstarejšo in najmlajšo maškaro, za najštevilčnejšo družino in nagrado za naj družinsko masko. Slednjo je prejela družina Rajšelj iz Mirne Peči. Predstavljali so družino rdečih mušnic: oče Jure, mama Vanja, dve in polletna Klara, ter devetmesečna Ana. Slednja je prejela tudi nagrado za najmlajšo maškaro. Maske so si doma sešili sami in presrečni so, ker se bodo za nagrado skupaj s svojimi sorodniki in prijatelji s splavom popeljali po reki Krki. 

Mojčin.jpg
Mojčin pustni karneval
Foto: Dolenjski list, L.M.

Z obiskom in odzivom na zabavi je bila zadovoljna predsednica DPM Mojca Marjeta Ferkolj Smolič: »Čudovito vzdušje, otroci in starši so enkratni, lepo je, če pridejo skupaj, da se starši vsaj za en dan spremenijo v otroke. Karneval je res rasel iz leta v leto in to tradicijo bomo nadaljevali,« Povedala je še, da bodo v prihodnje prireditev izpeljali skupaj z Zavodom Novo mesto in organizirali sprevod skozi mesto, kar je bila nekoč tradicija, ko so maškare šle skozi Glavni trg.

Več fotografij si oglejte tukaj.