polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Novice Novo mesto

FOTO: Adriatic Slovenica ob praznovanju dobrodelna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 13:20

Zavarovalnica Adriatic Slovenica Novo mesto beleži uspešno poslovanje. Ob 20- letnici delovanja na Dolenjskem so predali donacijo varni hiši Pepcin dom.

Rezultati poslovanja Adriatica Slovenice v prvih osmih mesecih letošnjega leta potrjujejo rast tržnega deleža druge največje slovenske zavarovalnice, poslovna enota zavarovalnice v Novem mestu pa v teh dneh beleži dve desetletji uspešnega poslovanja. Ob tej priložnosti bodo med 24. in 26. oktobrom v Novem mestu potekali dnevi odprtih vrat, v okviru katerih se bo zvrstilo veliko dogodkov.

Danes so predsednik uprave Gabrijel Škof, član uprave Willem Jacob Westerlaken, izvršna direktorica področja trženja Karmen Škoda Piško in direktorica poslovne enote Novo mesto Jasmina Kovačič Centru za socialno delo Krško predali donacijo v višini 3.000 evrov za delovanje "Pepcinega doma", ob 14. uri pa slovesno otvorili nove prostore poslovalnice zavarovalnice v Krškem, kjer je zavarovancem na enem mestu na voljo tako sklepanje zavarovanj kot cenitev škod.

Direktorica poslovne enote Jasmina Kovačič je poudarila, da so bila pretekla leta v znamenju nenehne rasti - tako po številu zavarovancev in zaposlenih kot širitvi prodajnih mest v regiji. Kljub zaostrenim razmeram na trgu so v zadnjih letih uspeli povečati tudi obseg poslovanja. V prvih osmih mesecih letos so tako zbrali za 10,6 mio evrov zavarovalnih premij in izplačali za 7,4 mio evrov škod. Dobro poslovanje enoti omogoča tudi zagotavljanje stabilnih delovnih mest za 68 zaposlenih, kar je za regijo zagotovo pomembno.

Storitve Adriatica Slovenice so preko poslovne enote na voljo na širšem območju Novega mesta, v poslovalnici v Krškem in pisarnah v Brežicah, Šentjerneju, Črnomlju in Trebnjem, poslovna enota pa nudi zavarovanja še v sedmih pooblaščenih agencijah.


Predsednik uprave zavarovalnice Adriatic Slovenica Gabrijel Škof je predstavil rezultate poslovanja družbe v letošnjih prvih devetih mesecih. Najobsežnejši delež premije v okviru celotne zbrane premije predstavljajo premoženjska zavarovanja, ki jim sledijo zdravstvena in življenjska zavarovanja. V prvih devetih mesecih letos so obračunali za 201 mio evrov premije in izplačali za 136,9 mio evrov škod.
Rezultati kažejo, da zavarovalnica vztrajno povečuje svoj tržni delež na slovenskem zavarovalnem trgu, kjer se je trdno umestila na drugo mesto.

Član uprave Jacob Westerlaken, zadolžen za trženje in razvoj zavarovanj, je poudaril, da postavlja zavarovalnica svoje stranke v središče delovanja, zato nenehno razvijajo in posodabljajo zavarovanja in storitve, da so zavarovancem še bližje.

Sodobne novosti iz ponudbe je predstavila izvršna direktorica področja trženja Karmen Škoda Piško, ki je orisala nove rešitve, ki strankam zavarovanja še približajo. Med njimi velja izpostaviti pomembno sodobno inovacijo, ki jo je zavarovalnica ponudila prva v Sloveniji: možnost sklenitev različnih zavarovanj kar preko mobilnega telefona (dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, zavarovanja Tujina AS in nezgodnega zavarovanja otrok in mladine).

Jasmina Kovačič, direktorica PE AS Nm