zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Brežice

FOTO: Aktivni Brežičani na 4-dnevni športni oddhih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.09.2015 08:40

Številnim udeležencem projekta “Šport ZA zdravo starost”, ki že od sredine julija navdušuje predvsem starejše občane Brežic, je včerajšnja nedelja postregla z vnovičnim izjemnim programom v izvedbi Občine Brežice.

Foto: Franc Šavrič in Luka Rudman

V sodelovanju s partnersko organizacijo Dunavska mreža iz Zagreba se je namreč včeraj odvil dogodek “Spoznavanje Jaruna za 65+”, v sklopu katerega se je okoli 40 starejših podalo na odkrivanje športnih aktivnosti, ki jih ponuja bližnja turistična lokacija. Poleg prijetnega pohoda okoli jezera so udeleženci pobližje spoznali veslanje in kajakaštvo, uživali v akrobacijah Wake Parka, si ogledali turnir odbojke na pesku ter preizkusili uporabo znanjih fitnes naprav. Med drugim so v takoimenovanem Čutnem parku uživali tudi v izbrani glasbi ter poeziji Željka Krznarića, dan pa sklenili ob prijetnem kosilu v neposredni bližini jezera.

Le nekaj ur po zaključku izleta pa se je v Mladinskem centru Brežice v sklopu projekta pričel tudi 4-dnevni brezplačni športni oddih. Na sinočnjem uvodnem večeru so se udeleženci iz občine Brežice srečali na spoznavnem večeru, ki ga je popestrilo druženje “V Košnikovi gostilni”. Večdnevno dogajanje bo sicer postreglo s številnimi vsebinami, po besedah predstavnice Občine Brežice Patricie Čular, pa je namen projekta predvsem promocija športnih aktivnosti med starejšimi ter neposredne vključitve v aktivnosti le-teh. “Cilj trenutnega dogajanja, 4-dnevnega športnega oddiha, pa je preveriti možnost ponudbe turističnega oddiha ciljni skupini 65+, ki povezuje športni potencial občine in zdravstvene storitve s turističnimi vsebinami,” še dodaja Čularjeva. Ker pa turist ne pozna meja, se bo 50 udeležencev v prihodnjih dneh med drugim odpravilo tudi v Plitvice v sosednjo Hrvaško, sicer pa bo druženje, tekom katerega so udeleženci nastanjeni v mladinskem hotelu, postreglo z raznovrstnim programom. Poleg športnih aktivnosti splošne rekreativne vadbe, pilatesa, nordijske hoje ter vodne vadbe v Termah Paradiso, se bodo uporabniki udeležili tudi številnih predavanj z zdravstvenega področja, večeri pa bodo namenjeni sproščeni zabavi.
Projekt “Šport ZA zdravo starost” sofinancira Evropska komisija s ciljem promocije Evropskega tedna športa. V Brežicah projekt poteka že vse od 13. julija, aktivnosti brezplačne športne vadbe, katerih se je do sedaj udeležilo preko 500 uporbnikov, pa se zaključujejo 30. septembra. Ob zaključku projekta se bo 26.9. od 15. ure dalje v starem mestnu jedru odvijal tudi dogodek “#BEACTIVE – Športna predstava sredi Brežic”, kjer se znova obeta vrhunsko športno-zabavno dogajanje. Med drugim bo nastopila košarkaška šov skupina Dunking Devils, svoje ultramaratonske izkušnje bo z Brežicami delil Dušan Mravlje, obeta pa se tudi predstava na BMX/skate poligonu in številne druge aktivnosti.