Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

FOTO: Aktivni dijaki ambasadorji na brežiški Ekonomski in trgovski šoli

Piše: Mojca Ogorelc

Čas objave:
28.02.2020 08:33

Ekonomska in trgovska šola Brežice kot prva posavska srednja šola tretje leto sodeluje v evropskem projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola.

Vsebine in aktivnosti programa projekta so namenjene ozaveščanju mladih o Evropi in evropski demokraciji, pridobivanju znanj o Evropski uniji (EU) ter usposabljanju za aktivno državljanstvo. Novembra so se udeležili Evrošole v Strasbourgu, kjer so se mladi Evropejci preizkusili v aktivni vlogi evropskih poslancev na simulaciji zasedanja Evropskega parlamenta. Na srečanju se je zbralo 400 mladih iz vseh držav članic EU.

Projekt Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola so dijaki ambasadorji uspešno predstavili na informativnih dnevih, 14. in 15. 2. 2020 na Ekonomski in trgovski šoli Brežice. Za udeležence in bodoče dijake so pripravili evropski kotiček, kjer so jim predstavili namen in različne aktivnosti projekta. Predstavitev so popestrili z nagradno igro o poznavanju EU, ki so jo pripravili v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. Udeleženci nagradnega kviza so pokazali odlično poznavanje EU. Ambasadorji so zelo lepo uredili evropski kotiček, predstavili projekt ter suvereno izvedli nagradni kviz.