premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Novice Brežice

FOTO: Aktivni dijaki ambasadorji na brežiški Ekonomski in trgovski šoli

Piše: Mojca Ogorelc

Čas objave:
28.02.2020 08:33

Ekonomska in trgovska šola Brežice kot prva posavska srednja šola tretje leto sodeluje v evropskem projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola.

Vsebine in aktivnosti programa projekta so namenjene ozaveščanju mladih o Evropi in evropski demokraciji, pridobivanju znanj o Evropski uniji (EU) ter usposabljanju za aktivno državljanstvo. Novembra so se udeležili Evrošole v Strasbourgu, kjer so se mladi Evropejci preizkusili v aktivni vlogi evropskih poslancev na simulaciji zasedanja Evropskega parlamenta. Na srečanju se je zbralo 400 mladih iz vseh držav članic EU.

Projekt Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola so dijaki ambasadorji uspešno predstavili na informativnih dnevih, 14. in 15. 2. 2020 na Ekonomski in trgovski šoli Brežice. Za udeležence in bodoče dijake so pripravili evropski kotiček, kjer so jim predstavili namen in različne aktivnosti projekta. Predstavitev so popestrili z nagradno igro o poznavanju EU, ki so jo pripravili v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. Udeleženci nagradnega kviza so pokazali odlično poznavanje EU. Ambasadorji so zelo lepo uredili evropski kotiček, predstavili projekt ter suvereno izvedli nagradni kviz.