900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO: Aktivnosti Lions kluba Novo mesto v času koronavirusa

Piše: Lions klub Novo mesto

Čas objave:
21.04.2020 10:30

Znašli smo se v težkih časih. V teh časih moramo še posebej stopiti skupaj in pomagati ranljivejšim skupinam in tistim, ki s svojim delom tako ali drugače pomagajo vsem, da nam je lažje, nas informirajo, zabavajo, ali da skrbijo za naše bližnje in se borijo za naša življenja. Čeprav moramo biti v teh časih fizično narazen, pa smo si prav vsi v srcih in mislih še vedno zelo blizu. Morda celo močneje in bolj kot kdajkoli.

V Lions klubu Novo mesto so se odločili, da se tudi mi z našo energijo, z drobnimi dejanji pozornosti, s toplo spodbudno besedo, z malico, kavo in čajem zahvalimo tistim, ki v teh dneh skrbijo za nas. V preteklih tednih so tako obiskali: 

Zaposlene v Varstveno delovnem centru Novo mesto, ki skrbijo za preventivo in tako preprečujejo, da bi virus prišel do njihovih stanovalcev; reševalce v reševalnem centru, ki požrtvovalno rešujejo naša življenja; zaposlene na Urgenci splošne Bolnišnice Novo mesto, ki nesebično pomagajo vsem, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo; obiskali so gasilce v Gasilsko reševalnem centru Novo mesto, pozabili pa niso niti na člane Civilne zaščite Novo mesto in zaposlene na Radiu Krka, ki skrbijo, da so ažurno informirani; zaposlene v Mercator centru Bršljin, ki tudi v izrednih razmerah poskrbijo, da se dobro počutimo, ko se odpravimo v trgovino. 

Prav vsem so povedali, da so ponosni nanje, da so jim hvaležni, da mislijo nanje in jim zaželeli, da ostanejo zdravi!

S pomočjo prijaznih donatorjev so poskrbeli, da niso ostali lačni ali žejni. Pice so prijazno priskrbeli v kavarni Atmosfera caffe. Skupaj so jih spekli okoli 100. Okoli 500 skodelic kave iz najboljših zrn kave Julius Meinl so skuhali in pripravili za pot v baru Caffe Verona, iz medenega butika Voglar pa so podarili še med s katerim so si naši junaki osladili kavo ter čaj.

Ne morejo mimo niti njihovega največjega projekta v zadnjih letih – Donirana hrana - kjer je bilo ravno zaradi dodatnih ukrepov v teh časih, spremenjenih delovnih časov njihovih partnerjev ter drugih sprememb, prilagoditi delo in poskrbeti, da se podarjena hrana še vedno redno, vsak večer, skrbno pobere po trgovskih centrih, in dostavi do čim več pomoči potrebnim. Zato se želijo v tem trenutku še posebej zahvaliti vsem, ki sodelujejo z njimi pri tem projektu - zaposlenim prek javnih del, sodelavcem Rdečega križa, ter slehernemu trgovki in trgovcu.

Najbolj ranljivi pa so – tako kažejo vsi dogodki v času koronakrize – v domovih za starejše občane. Ti so trenutno popolnoma izolirani od zunanjega sveta. Njim, namesto nas – svojcev – v teh časih pomagajo na obraz narisati nasmehe, ali še večkrat kot prej izrečejo toplo besedo, zaposleni v domovih. Ti delajo pod zelo strogimi varnostnimi pogoji in so še bolj obremenjeni kot sicer. Tudi nanje niso pozabili. S posebno donacijo so poskrbeli, da lahko nemoteno in skrbno izvajajo vse preventivne ukrepe in jim tako omogočili nakup zaščitne opreme in drugih potrebščin za nemoteno izvedbo del.

V preteklem tednu so s pomočjo Addiko bank, ki je donirala računalniško opremo, poskrbeli tudi za ranljivejše otroke v OŠ Bršljin in jim tako priskrbeli osnovno opremo, ki jim bo omogočila nemoteno sodelovanje pri šolskih aktivnostih in omogočila virtualno druženje s sovrstniki.

Člani Lions klubu Novo mesto bi se še enkrat radi zahvalili vsem, ki so jim omogočili izvedbo zgoraj omenjenih aktivnosti. Hkrati pa se zahvaljujejo vsem, ki delate v dobro družbe, v dobro vseh nas – v dobro naših staršev, naših otrok, prijateljev znancev in vseh, ki vas potrebujemo. Brez vas nam ne bi uspelo. Hvala vam še enkrat vsem in ostanite zdravi!