vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Novice Brežice

FOTO: Aleksander Zupančič o sedmih stebrih zdravega življenja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.10.2018 15:54

Oktobra v Brežicah obeležujejo občinski praznik, kar je tudi priložnost, za obisk katere od številnih prireditev, ki jih pripravljajo.

V včerajšnjem popoldnevu so v knjižnični dvorani v sodelovanju s KZA Brežice gostili domačina Aleksandra Zupančiča – svetovalca integrativne
terapije, mojstra borilnih veščin in nekdanjega profesionalnega športnika, glasbenika, pravnika ter ustanovitelja in dolgoletnega vodjo uspešnega in priznanega podjetja. Predvsem pa partnerja in očeta, katerega glavno poslanstvo je otroke naučiti, kako v današnjem svetu ohraniti ravnovesje ter zdrav način življenja. Njegovo življenje je bilo vrtiljak preizkušenj, ki se je začel vrteti že v najzgodnejšem otroštvu. Okusil je težo in trdoto kmečkega življenja na socialnem robu ter boja za golo preživetje. Srečal se je tudi s hudo boleznijo najdražje osebe. Vse skupaj ga je prekalilo v neumornega borca in iskalca prave vrednosti življenja. Svojo osebno zgodbo, bogate izkušnje in znanje je popisal v vodniku 7 stebrov zdravega življenja.

Aleksander naše telo primerja z domom, v katerem živi naše zdravje. Če ta dom stoji na dobri lokaciji, trdnih temeljih in ga redno vzdržujemo, se bo naše zdravje v njem dobro počutilo in ga nič ne bo prepričalo, da bi ga zapustilo. Če pa za dom slabo skrbimo in ga smetimo, se bo zdravje v njem vedno slabše počutilo in na koncu ga bo prisiljeno zapustiti. Kaj je tisto osnovno, kar zdravje potrebuje, da ne bi nikoli zapustilo telesa, je Aleksander popisal skozi sedem stebrov zdravega življenja. To so: prehrana, okolje, dihanje, gibanje, drža, odnosi in psiha. Če telesu omogočimo pogoje za delovanje, bo to samo poskrbelo za naše zdravje.