900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

FOTO: Anina zvezdica na OŠ Drska

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.12.2012 07:15

Na Osnovni šoli Drska so včeraj s predajo novoletnih daril družinam njihovih učencev uspešno zaključili akcijo Anina zvezdica.

V začetku decembra so učence poprosili, da v šolo prinesejo hrano in sladkarije za družine njihovih sošolcev, ki se v krizi soočajo še z večjimi izzivi kot drugi. Mnogi starši so ostali brez dela ali pa je zaposlen le eden izmed staršev, veliko je enostarševskih družin… Vsem njim so želeli pomagati.

Škatle, kjer so v razredih zbirali hrano, so se že prvi dan akcije polnile z dobrotami, ki bi jih bila vesela vsaka družina. Učenci so prinašali ne le moko, sladkor in testenine, marmelado, med in kosmiče, pač pa tudi kavo, čaj, čokolino, najrazličnejše čokolade, bonbone, lizike, celo knjige. Učiteljice so nato pripravile 37 paketov in še 8 večjih za večje družine, te pa so včeraj ob pomoči Ane Lukner, ustanoviteljice Anine zvezdice, ki je pakete še obogotalila z mlekom, sokom in čipsom, predali omenjenim družinam.


Njihovo veselje ob prejemu novoletnega darila jih je ganilo in navdalo z mislijo, da so skupaj naredili nekaj dobrega, so zapisali v sporočilu za javnost.