Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Krško

FOTO: Antonov koncert v Krškem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.01.2013 19:51

Priljubljeni vsestranski glasbenik Toni Sotošek iz Krškega je v četrtek, na god Antona Puščavnika organiziral Antonov koncert v veliki dvorani kulturnega doma v Krškem.

Na koncertu so nastopili harmonikarji, družina in ansambel Tonija Sotoška, ansambel Hervol, Prifarski muzikanti, ansambel Tonija Verderberja, Tone Rus z družino ter Pihalni orkester Kostanjevica na Krki z dirigentom Tonijem Homanom.

Predstavili so se tudi folkloristi iz Senovega pod vodstvom Tonija Petroviča. Program je povezoval Mito Trefalt, ki je v uvodu predstavil sv. Antona Puščavnika, ki goduje 17. januarja in Antona Padovanskega, god praznuje 13. junija.

Spregovoril je tudi o pogostosti imena. Kot zanimivost je povedal, da je v ljubljanski nadškofiji sv. Antonu posvečenih kar 32 cerkva. Voditelj je poskrbel tudi za humor. Nastopil je v ženski vlogi in povedal nekaj zakonskih izkušenj s Tonetom.

Koncert so sklenili z Avsenikovo Na Golici. Obiskovalci, ki so napolnili dvorano do zadnjega kotička, so preživeli dve uri dolg večer z veliko dobre glasbe in petja.