hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Utrecht

FOTO: Bela krajina tudi letos na sejmu v Utrechtu

Piše: KP Kolpa

Čas objave:
16.01.2018 15:22

Na najpomembnejšem sejmu v regiji Benelux – Vakantiebeurs v Utrechtu se Bela krajina predstavlja že vrsto let. Gostje iz Nizozemske in tudi Belgije predstavljajo pomemben delež obiskovalcev Slovenije, zadnja leta pa spoznavajo tudi Belo krajino saj želijo biti v okolju ohranjene narave in Kolpa jim nudi prav to.

Slovenska turistična organizacija (STO), ki je organizator predstavitev turistične ponudbe Slovenije, je tudi tokrat k sodelovanju povabila RIC Bela krajina, da pripravi animacijo na slovenski stojnici. RIC je tudi izvedel javni poziv in k sodelovanju povabil ponudnike in animatorje za predstavitev na sejmu na Nizozemskem. Od Belokranjskih ponudnikov so se sejma udeležili: Vinogradništvo Dolc iz Drašičev, Turizem Malerič, Mini Resort, Mini Šport in Gostinstvo in turizem Metlika.

Poleg Anje Pešelj iz FS Dragatuš, ki je igrala na tamburico, pa je za animacijo skrbel Krajinski park Kolpa, saj odziva drugih mojstrov domače in umetnostne obrti ni bilo. Kot animatorka je izstopala predvsem Tončka Jankovič, ki je poleg najatraktivnejšega XXL pletenja in kvačkanja tudi ustvarjala vinorele in pekla odlične Belokranjske pogače, obiskovalci pa so lahko spoznali tudi izdelavo belokranjskih pisanic.

V letu 2017 je sejem Vakantieburs obiskalo 108.779 obiskovalcev. Predstavilo se je 1.100  razstavljavcev  na približno 70.000 m2 razstavne površine. Slovenska stojnica je obsegala 100 m2