mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

FOTO: Belokranjci počitnice pozdravili z dobrodelnostjo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2015 13:28

Včeraj je v Črnomlju potekal že drugi otroški festival „Juhuhu, počitnice!“, na katerem je društvo Smnj na plac za male in velike obiskovalce priredilo dan ustvarjanja, igre, plesa in glasbe. Na dobrodelnem festivalu so s prispevki obiskovalcev uspeli zbrati kar 1800 evrov donacij za obnovo igrišča na Vinici.

Belokranjci so otroke v počitniški čas pospremili z veselim rajanjem, ki pa je imelo tudi dobrodelno noto – na festivalu „Juhuhu, počitnice!“ so namreč zbirali sredstva za obnovo igrišča v obmejni vasi Vinica. Obiskovalci so lahko sredstva prispevali s sodelovanjem v srečelovu, najmlajši obiskovalci pa so v zahvalo za donacijo prejeli Vzajemne zapestnice, ki so jim omogočale ustvarjanje na kar 15 delavnicah in udeležbo v zabavnih spretnostnih igrah.

„Otroci so tokrat z Vzajemnimi zapestnicami dobili možnost, da tudi sami prispevajo svoj košček v mozaik festivalske dobrodelnosti. Hkrati so bili za dobro delo nagrajeni z izdelki, ki so jih lahko naredili na ustvarjalnih delavnicah in nagradami na spretnostnih igrah. Končni rezultat festivala tako ne bo le obnovljeno igrišče na Vinici, temveč tudi zavedanje otrok, da lahko z malim dobrim delom naredimo veliko, kar je izjemna popotnica za življenje,“ je pojasnila Urša Pogačnik, predsednica društva Smnj na plac, ki je festival „Juhuhu, počitnice!“ organiziral že drugič.

Ves dan so se obiskovalcem v Jurjevanjski dragi prestavljale tudi različne organizacije, ki so poskrbele za animacijo otrok. Otroci so se tako lahko preizkusili v skavtskih igrah, policisti so jim pokazali, kako izgleda njihova oprema, gasilci PGD Črnomelj pa so organizirali tekmovanje v gasilskih spretnostih in male tekmovalce nagradili z dvigom v gasilski košari. Festival so obiskali tudi člani Košarkarskega kluba Črnomelj, Lokostrelskega društva Paradoks in Športnega kinološkega društva Bela krajina.

Dopoldne so na odru nastopili nadarjeni mali glasbeniki, pevci, plesalci in igralci iz belokranjskih osnovnih, plesnih in glasbenih šol, popoldne pa so obiskovalce zabavali KUD Zlata skledica z japonskim gledališčem kamišibaj, Plesno društvo Arabeska, čarovnik Mr. Blax ter glasbeni skupini 2B in Sveže sadje.

Žal je popoldansko dogajanje prekinila nevihta s točo, ki je nekoliko skrajšala program, vendar festivala tudi to ni ustavilo, saj so se otroci še naprej zabavali pod šotorom. "Kjub vremenskim neprilikam in ostalim nevšečnostim so organizatorji festival fenomenalno izpeljali. Za obnovo našega igrišča je vsak evro dobrodošel, zato se v imenu Krajevne skupnosti Vinica zahvaljujem vsem obiskovalcem in drugim donatorjem." Jože Mravinec, predsednik Krajevne skupnosti Vinica

Z donacijami obiskovalcev je dobrodelni otroški festival „Juhuhu, počitnice“ za viniške otroke zbral kar 1800 evrov. Prejemnikom donacije so organizatorji festivala podarili tudi preostale dobitke srečelova, ki ga bodo na Vinici izvedli ob otvoritvi novega igrišča.

Velik uspeh festivala kaže na to, da sta dobrodelnost in vzajemnost med Belokranjci še kako živa. „Festivala ne bi mogli izvesti brez velikega števila prostovoljcev, ki so nam pomagali tako pri organizaciji festivala, kot tudi pri postavitvi prizorišča in sami izvedbi festivala,“ pravijo v društvu Smnj na plac.

Organizatorji obljubljajo, da bodo Jurjevanjsko drago z otroškim smehom ponovno napolnili čez leto dni, ko bodo otroci rajali na že tretjem festivalu „Juhuhu, počitnice!“.


FOTO: Sara Gregorčič