boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Utrecht

FOTO: Belokranjska ponudba na turističnem sejmu v Utrechtu na Nizozemskem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.01.2016 08:34

Bela krajina že vrsto let vabi v objem Kolpe in belih brez tudi na enem največjih sejmov v Beneluxu. Na povabilo Slovenske turistične organizacije (STO) tudi tokrat izvaja animacijo na slovenski stojnici na kateri se predstavlja 17 slovenskih podjetij ter konzorcijev turističnih organizacij - belokranjska skupina informatorjev.

V torek 12. januarja se je odprl sejem Vakantiebeurs (prvi dan le za novinarje in turistične operaterje), ki obiskovalce vabi vse do nedelje, 17. januarja.

Ekipa iz Bele krajine tudi letos skrbi za animacijo obiskovalcev: RIC Bela krajina, Javni zavod Krajinski park Kolpa, TD Vigred Metlika, Kmetija Ivan Simonič iz Semiča in podjetje GTM d.o.o. Metlika ter harmonikar Jože Skubic obiskovalce spodbujajo s foto animacijo na reki Kolpi, inovativnim XXL pletenjem z ovčjo volno, slikanjem kolpskih prodnikov, vinoreli, adlešiškimi pisanicami in odličnimi Simoničevimi peninami.

Predstavitev so podpri tudi vinarji Pečarič, Dolc in Šturm, ki so prispevali svoja vina. Posebna pozornost je namenjena tudi promociji tradicionalnih prireditev v Beli krajini Vinska vigred, Jurjevanje in Semiška ohcet.

Za Nizozemske turiste je značilno, da radi odkrivajo Slovenijo z lastnim prevozom (individualne touring počitnice) in so na počitnicah aktivni: kolesarjenje, pohodništvo, opazovanje narave, na dopustu pa ostajajo dva ali tri tedne.

Sejmišče Jaarbeurs obsega 100.000 kvadratnih metrov in na njih se letno odvije 70 sejmov z različno tematiko, ki jih je lani obiskalo dober milijon obiskovalcev - samo Vakantiebeurs 117.000. Poleg sejmov organizirajo tudi več drugih velikih dogodkov - lani 14 in še 6.713 različnih konferenc.

Za organizacijo dogodkov skrbi tim 855 zaposlenih.