mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Bela krajina

FOTO: Belokranjski skavti prinesli betlehemsko luč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2015 19:13

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki prinaša veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi in sprejemanje različnosti. Letošnjo Luč z geslom `Se samo zdi ali res gori?` so skavti pretekli vikend ponesli po celotni Beli krajini že petindvajseto leto zapored.

Belokranjski skavti so se v soboto, 19. 12., zbrali na župnijskem dvorišču v Črnomlju, kjer so z dvigom zastav uradno začeli skupno srečanje. Nato so se mladi urili v različnih spretnostih – od peke piškotov, izdelovanja origamijev, plesa in masiranja, do borilnih veščin.

Skavti so nadaljevali z večerno sveto mašo v cerkvi Sv. Petra, v Črnomlju, kateri so se pridružili starši skavtov, bratje in sestre ter drugi župljani. Luč miru iz Betlehema sta med mašo slavnostno prinesla skavta, ki sta se v letošnjem letu najbolj izkazala s svojimi dobrimi dejanji. Po sveti maši so v zrak spustili raketo, v znamenje, da belokranjski skavti nočejo Luči miru zadržati samo zase, ampak si želijo, da ta zasveti v čim več domovih.
Srečanje, ki se ga je udeležilo preko 70 skavtov in več kot 100 drugih župljanov, so zaključili ob toplem čaju, Lučki miru in njenem sporočilu.


Na 4. adventno nedeljo pa so skavti mir ponesli po vseh belokranjskih župnijah in poskrbeli, da bodo tudi Belokranjci preko dejanj ljubezni, strpnosti, pomoči bližnjemu in nasmehov skrbeli, da bo mir zares »gorel«.

V tednu pred božičem pa so plamen miru ponesli tudi na belokranjske občine, zdravstvene domove, policijske postaje, domove starejših občanov ter v SŠ Črnomelj.