jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rentgen, repek, novorojenčica Svet24.si

Novorojenčica takoj po rojstvu šokirala zdravnike

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

navas kostarika japonska Ekipa24.si

Japonci senzacionalno zrušili Nemce, zdaj pa tale...

Na oder je prišel tudi  Gregor Strasbergar, pevec zasedbe Mrfy Odkrito.si

Lačni Franz - To je bilo slovo

nemcija Ekipa24.si

Novi bojkot Nemcev v Katarju! Poglejte, kaj so ...

Novice Podzemelj

FOTO&AVDIO: Bilo je metliško kopališče

Piše: B.V.

Čas objave:
02.02.2019 14:11

V gostilni Veselič v Podzemlju so zaključili niz prireditev pod skupnim naslovom »Bilo je«, ki ga organizirajo Toni Gašperič, Ljudska knjižnica Metlika in gostilna Veselič. Zadnji večer so posvetili metliškemu kopališču.

Spominjali so se, kako je bilo nekoč na metliškem kopališču. Toni Gašperič je k spominom povabil Metličana Toneta Černiča, s katerim sta se spominjala lepih poletnih dni na Kolpi. Kopališče v Metliki je sicer delovalo že pred drugo svetovno vojno. Tam so se Metličani naučili plavanja in tu so bile prve ljubezni. Prav se je na kopališču veliko dogajalo tudi po vojni. Od plesov do drugih zabavnih dogodkov. To je bil kraj za srečanja in druženje ne samo Metličanov, na kopališče so prihajali tudi Črnomaljci in tudi medicinke iz Karlovca. V sedemdesetih so kopališče prenovili, zgladili so betonske stopnice in lokal, ki so ga poimenovali podmornica. Na dan otvoritve je namreč zaradi obilnega deževja voda poplavila vso novo zgrajeno infrastrukturo.Na metliškem kopališču je bila tudi prva noč na Kolpi, ki jo je organiziral Toni Gašperič in tudi takrat je bila visoka Kolpa, ki je odnesla prireditveni oder.
Po osamosvojitvi Slovenije je v privatizacijo zapadlo tudi metliško kopališče. V zadnjem času je občina Metlika odkupila kopališče in po besedah Toneta Černeliča ga bodo poskušali oživeti. Tudi po besedah župana Darka Zevnika, aktivnosti za kopališče že potekajo.

Tone Černič o kopališču v Metliki


Župan Darko Zevnik o kopališču v Metliki


Toni Gašperič o metliškem kopališču