Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Podzemelj

FOTO&AVDIO: Bilo je metliško kopališče

Piše: B.V.

Čas objave:
02.02.2019 14:11

V gostilni Veselič v Podzemlju so zaključili niz prireditev pod skupnim naslovom »Bilo je«, ki ga organizirajo Toni Gašperič, Ljudska knjižnica Metlika in gostilna Veselič. Zadnji večer so posvetili metliškemu kopališču.

Spominjali so se, kako je bilo nekoč na metliškem kopališču. Toni Gašperič je k spominom povabil Metličana Toneta Černiča, s katerim sta se spominjala lepih poletnih dni na Kolpi. Kopališče v Metliki je sicer delovalo že pred drugo svetovno vojno. Tam so se Metličani naučili plavanja in tu so bile prve ljubezni. Prav se je na kopališču veliko dogajalo tudi po vojni. Od plesov do drugih zabavnih dogodkov. To je bil kraj za srečanja in druženje ne samo Metličanov, na kopališče so prihajali tudi Črnomaljci in tudi medicinke iz Karlovca. V sedemdesetih so kopališče prenovili, zgladili so betonske stopnice in lokal, ki so ga poimenovali podmornica. Na dan otvoritve je namreč zaradi obilnega deževja voda poplavila vso novo zgrajeno infrastrukturo.Na metliškem kopališču je bila tudi prva noč na Kolpi, ki jo je organiziral Toni Gašperič in tudi takrat je bila visoka Kolpa, ki je odnesla prireditveni oder.
Po osamosvojitvi Slovenije je v privatizacijo zapadlo tudi metliško kopališče. V zadnjem času je občina Metlika odkupila kopališče in po besedah Toneta Černeliča ga bodo poskušali oživeti. Tudi po besedah župana Darka Zevnika, aktivnosti za kopališče že potekajo.

Tone Černič o kopališču v Metliki


Župan Darko Zevnik o kopališču v Metliki


Toni Gašperič o metliškem kopališču