Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

FOTO: Božiček za Sožitje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.12.2012 15:10

V predprazničnih dneh so se na prednovoletnem srečanju na Mostecu zbrali člani društva Sožitje Brežice, po kosilu in rajanju jih je obiskal tudi Božiček. Zbrane so pozdravili; dolgoletna predsednica društva Sožitje Brežice Anica Ajlec, podžupanja Vladka Kežman, Dane Mižigoj iz krškega društva in direktor Varstveno delovnega centra Krško Andrej Romih.

Predsednica Ajleceva se je zahvalila vsem donatorjem, ki so prispevali za darila. Dejal je, da je srečanja prijetna priložnost za druženje, ki je za varovance še posebej pomembno. Na njihovih druženjih za dobro voljo in vrtenje ob glasbi vsako leto poskrbi Vilko Urek, učenci iz njegove OŠ Bizeljsko pa so tudi pripravili kulturni program, zapeli in nastopili so tudi varovanci. Po kosilu pa je za dobro voljo poskrbel tudi obisk Božička z darili.

Društvo za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Brežice je prostovoljna starševska organizacija s socialnimi in humanitarnimi cilji. Združuje osebe z motnjo v duševnem razvoju, njihove starše in sorodnike, strokovnjake in ostale ljudi dobre volje. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1979, aktivno pa deluje od leta 1992 naprej. Število članov se spreminja in trenutno šteje 170 članov.
Ob prednovoletnem srečanju organizirajo enodnevne izlete - strokovne ekskurzije, izobraževalne vikend seminarje izven domačega kraja, izobraževanje staršev s predavanji in druženjem. Dobro je obiskana delavnica “Klub za odrasle”.

Sožitje Brežice -predsednica Anica Ajlec