ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Črnomelj

FOTO: Brazilski ambasador obiskal OŠ Milke Šobar – Nataše

Piše: OŠ Milke Šobar – Nataše

Čas objave:
11.03.2019 16:45

V petek, 8.3. so na OŠ Milke Šobar – Nataše dobili prav poseben obisk. Obiskal jih je brazilski veleposlanik, njegova ekscelenca Renato Mosca de Souza z ženo. Ob tej priložnosti so v goste povabili tudi župana Občine Črnomelj Andreja Kavška in gospoda Andreja Severja, ki jih vedno rad počasti s svojim obiskom. Prireditev, ki so jo pripravili učenci skupaj z učiteljicami, je bila pomladno obarvana.

Obisk brazuilskega ambasadorja.jpg
Obisk brazilskega ambasadorja
Foto: OŠ Milke Šobar – Nataše

V vlogi povezovalcev sta se odlično znašla učenca Rok Perko in Anja Papa. Pevski zbor je ob spremljavi šolskega benda zapel pesmi Čakala bom in Čebelar. Učenka Tina Mlakar pa je na citre zaigrala pesmico Marko skače. Roberta Hudak je zapela pesem Ena ptička. V vlogi deklamatorjev pa so se z Župančičevo pesmijo Ciciban in čebela preizkusili učenci 2. in 3. razreda. Kulturni program so zaključili učenci 1. razreda in PPVI I, II, ki so s petjem in plesom povabili na izlet z avtobusom.

Obisk brazilskega veleposlanika v Črnomlju.jpg
Obisk brazilskega ambasadorja
Foto: OŠ Milke Šobar – Nataše

Učenci so med prireditvijo razveselili ženski del kolektiva, saj so vsaki podarili rožico ob dnevu žena. Šopka je bila deležna tudi ga. Mosca de Souza.

Ob koncu jim je brazilski veleposlanik zaželel veliko uspehov in ustvarjalnosti še naprej ter nam poklonil lepo darilo – nekaj knjig v slovenskem jeziku po njegovem izboru in tablični računalnik, ki ga bodo z veseljem uporabljali pri pouku.

Obisk na OŠ Milke Šobar – Nataše.jpg
Obisk na OŠ Milke Šobar – Nataše
Foto: OŠ Milke Šobar – Nataše

Obisk sta gospod veleposlanik in žena končala z ogledom šole in s pogostitvijo, ki so jo pripravili učenci z učiteljico Martino. S skupnimi močmi jim je uspelo lepo predstaviti našo šolo in verjamejo, da bo ostala gostom v posebnem spominu.