jelincic monika selitev gp4 Svet24.si

FOTO: Tako se je Zmago znebil Monike in njenih ...

polna luna Dobra karma

12. 12. - zadnja polna luna tega desetletja in ...

Jana Morelj Svet24.si

VIDEO: Jana Morelj se je ustrašila, da bi njena ...

snežne verige Svet24.si

ABC snežnih verig: četudi jih jutri morda ne ...

božič Dobra karma

Magdalena : "Ko to berete, vedite, da vam ...

la popsi 1 Njena.si

Obraz Pop TV v veselem pričakovanju

nada Njena.si

Življenjska bitka gospodarice Nade

Novice Brežice

FOTO: Brežice obiskali pripadniki CZ dežele Spodnje Avstrije

Piše: Občina Brežice

Čas objave:
28.08.2019 06:42

Vodstvo in pripadniki Civilne zaščite (CZ) dežele Spodnje Avstrije (Niederosterreichischer Zivilscutzverband) so si za večdnevni obisk izbrali Slovenijo na podlagi dolgoletnega dobrega sodelovanja s Civilno zaščito (CZ) občine Brežice. Poleg brežiške občine in Posavja bodo avstrijski prostovoljci obiskali tudi Obalo in prestolnico.

Ob prihodu v občino Brežice je avstrijsko delegacijo pričakala glasbena dobrodošlica v izvedbi Kulturnega društva Gasilski pihalni orkester Loče. Gostom je dobrodošlico zaželel župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je dejal, da se veseli nadaljevanja uspešnega sodelovanja z avstrijsko CZ. V letu 2016 je župan Ivan Molan na povabilo avstrijske CZ obiskal Spodnjo Avstrijo in si ogledal ukrepe protipoplavne zaščite, predstavniki CZ dežele Spodnje Avstrije pa so s strokovnim prispevkom tudi sodelovali na mednarodni konferenci o zaščiti, reševanju in pomoči, ki jo je leta 2016 organizirala CZ občine Brežice.

Za sprejem in pomoč pri organizaciji obiska Slovenije se je županu zahvalil direktor CZ dežele Spodnje Avstrije Thomas Hauser. Dejal je, da zanje obisk Slovenije ni obisk tuje dežele temveč obisk pri prijateljih. Sprejema avstrijskih gostov sta se udeležila tudi višji svetovalec za področje zaščite in reševanja na Občini Brežice Roman Zakšek, ki je sodeloval pri pripravi obiska, ter poveljnik Civilne zaščite občine Brežice Darko Ferlan.