Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Šentjernej

FOTO: Brezplačno omrežje WIFI4EU že na volju tudi v Šentjerneju

Piše: Občina Šentjernej

Čas objave:
05.06.2020 10:46

Občina Šentjernej je na javnem razpisu v okviru pobude WIFI4EU uspešno kandidirala za sredstva vzpostavitve brezžičnih omrežij in si pridobila voucher v višini 15.000 evrov.

Možnost brezplačnega visoko hitrostnega širokopasovnega internetnega dostopa preko brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU lahko koristijo vsi občani in obiskovalci naše občine. Namen vzpostavitve takšnega omrežja je vključenost v internet tudi tistih, ki sicer morda težje dostopajo do spleta. Župan Občine Šentjernej Jože Simončič in Gregor Bizjak iz Telekoma sta v sredo, 3. junija 2020, podpisala primopredajo vzpostavitve brezplačnega omrežja. Omrežje je že aktivno. Za registracijo na omrežje geslo ni potrebno.

Ob vzpostavitvi na omrežje se uporabniku najprej odpre spletna stran Občine Šentjernej. Po Šentjerneju je vzpostavljenih skupno devet zunanjih oddajnikov in trije notranji. Notranji oddajniki pokrivajo območja v Zdravstveni postaji Šentjernej, zunanji pa zajemajo pokritost območja knjižnice in kulturnega centra, JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej, sejmiščnega prostora, občinske stavbe, Trga gorjanskega bataljona sredi občinskega središča ter podružnične šole Orehovica.