Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka drugič postala mamica

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice Trebnje, Novo mesto

FOTO: Buča rekorderka spet iz Trebnjega, na 3. mestu Novomeščanka

Piše: R.K.

Čas objave:
26.09.2021 22:30

Na tekmovanju za najtežjo bučo v Mozirskem gaju so dosegli nov rekord. Kljub temu, da je bila letošnja letina slabša, kot običajno in se je za laskavi naslov najtežje buče Mozirskega gaja v soboto potegovalo le 10 buč, so kljub vsemu v letu 2021 dosegli nov rekord.

Svoj lanski rekord – 713 kg, je Janko Lovše iz okolice Trebnjega, podrl z novim. Najtežja buča je po uradnih podatkih tehtala kar 719 kg. 2. mesto si je prislužil Erik Rink Perme iz okolice Litije. Njegova buča je tehtala 510 kg. 3. mesto pa je dosegla buča Uroša Fifolta iz okolice Novega mesta, s 472 kg.

Nabor buč 2021
Nabor buč 2021
Mozirski gaj

Presegli so tudi rekord najdaljše buče. Slovenski rekord iz leta 2019 je znašal 178 cm. Letos je najdaljša buča merila 200 cm. Nov rekord je ponovno osvojil Zlatko Podgoršek iz okolice Ptujske gore.

Najdaljši buči 2021
Najdaljši buči 2021
Mozirski gaj

Tokrat sta si prvo mesto delili dve lubenici, obe s težo 47 kg, njuna gojitelja pa sta Janko Lovše in Uroš Fifolt. S tem rezultatom pa niso podrli lanskoletnega rekorda Uroša Fifolta, ki je znašal 69 kg. Najlepšo bučo so letos izbirali obiskovalci tekmovanja v Mozirskem gaju. Ta laskavi naslov si je prislužila po teži drugo uvrščena buča Erika Rinka Permeta, ki je bila težka 510 kg.

Sobotno tekmovanje za najtežjo bučo je bilo tudi uvod v jesensko razstavo buč in cvetja v Mozirskem gaju. V Mozirskem gaju je namreč še kako mogoče čutiti jesen, obiskovalci pa si bodo v času razstave lahko ogledali tako buče velikanke in bučne aranžmaje kot jesensko cvetje. Velika jesenska razstava buč in cvetja v Mozirskem gaju bo do 10. oktobra, ko se bo park za nekaj časa zaprl.