lf3awxRQ.jpeg Svet24.si

Te besede je namenila bogati sodnici in nekdanjemu...

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

20023X2073 Svet24.si

FOTO: Modna milica: Mariborska tigrica, zakonca ...

puška Svet24.si

Sredi belega dne je streljal nad glavami ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

lea sirk Njena.si

Tudi brat Lee Sirk v pevske vode?

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

Novice Črnomelj

FOTO: Čarovnije na čudežnem vrtu

Piše: M.C.Bit Črnomelj

Čas objave:
08.10.2019 09:08

Začetek tedna so v Knjižnici Črnomelj začeli s praznovanjem. Na Medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj so obeležili 10. obletnico projekta Drugačne pravljice. V ta namen so izdali tudi brošuro.

S strahom in pogumom so oktobra 2009 začeli s projektom "Drugačne pravljice", ki ga podpirata in sofinancirata Občina Črnomelj in Občina Semič ter si začrtali cilje, kot so promocija knjige, branja ter pripovedovanja, predvsem pa zabavno druženje ob knjigi in razvoj domišljije.
Projekt, ki vzpodbuja utrip drugačnosti in živi že deset let, je primer dobrega sodelovanja in konstruktivnega delovanja tako Osnovne šole Milke Šobar Nataše, Varstveno-delovnega centra Črnomelj, Knjižnice Črnomelj ter Občine Črnomelj in Semič.
Veseli so, da se jim je na dogodku pridružil tudi podžupan Občine Črnomelj Dubravko Čengija, ki je nagovoril obiskovalce ter čestital ob jubileju.Vodji projekta Anja in Daniela se ves čas trudita, da bi bil program vsebinsko tako zasnovan, da bi bili udeleženci čim bolj aktivni in motivirani za sodelovanje ter bi se srečanj z veseljem udeleževali. Slednja potekajo enkrat mesečno za vsako skupino, od oktobra do maja, in le-teh se je v desetih letih zvrstilo kar 238. Največkrat srečanja potekajo kar pri njih, v njihovih enotah oz. na šoli, kadar pa je le možnost, predvsem kar se logistike tiče, pa se skupaj odpravijo tudi na potep. Tako so že obiskali knjižnico v Kočevju, z vlakom so odpotovali v Metliko in spoznali tamkajšnjo knjižnico, odšli na Vinico in si ogledali Spominsko hišo Otona Župančiča. Tudi srečanj v knjižnici so zelo veseli, saj tako še pobližje spoznajo njihovo delo, prostore, seznanijo se lahko z različnim gradivom, katerega hranijo, spoznajo se še z ostalimi zaposlenimi v knjižnici in z njimi poklepetajo.


Gost tokratnega druženja je bil izvrsten Čarodej Toni, kateremu so se iz srca nasmejali in uživali v izvajanju čarovniških trikov.