jasmina kandorfer Dobra karma

"Ljudi testiramo in uporabljamo intuicijo," je ...

Igor Kojić, Severina Svet24.si

Severina s tem zaprla usta dvomljivcem

20191025_150340 Reporter.si

Primer iz Celja: Kako ravnati, da v domu ...

koronavirus, slovenija Svet24.si

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

4 Igor Jelen Iggy - foto osebni album Odkrito.si

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Novice Kunšperk

FOTO: Čez mejo vlekli vrv

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.05.2013 11:53

Na mostu Kunšperk-Gmajna so se v prazničnem prvomajskem popoldnevu srečali prijatelji in sosedje z obeh strani Sotle, Bistričani oz. Šempetrani in Kumrovčani.

Pod ruševinami gradu Kunšperk v soteski mejne reke Sotle je srečanje gostila hrvaška soseda, saj srečanja, ki sta jih leta 2005 začela župana predhodnika, Jožef Pregrad in Srečko Blažičko, izmenjaje gostita.

Na mostu se s pesmijo srečajo pevci, Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli in KUD-a Zipka iz Kumrovca, ki si vsako leto pripojejo nasproti, tako kot včasih prebivalci, ki so prehajali preko mosta na obisk in delo v polja. Številne soobčane sta pozdravila župana gostitelja, Franjo Debelak in Dragutin Ulama. Šempetrski župan Debelak pa je Ulami na sredi mostu predal še evropsko zastavo.

Župana sta izrazila upanje, da bo z bližnjim vstopom Hrvaške v EU ta most kmalu prehoden za vse, saj sta naselji zelo blizu in zaklenjena zapornica oz. policijski nadzor predstavlja težavo, da bi zaživel kot skupen turističen prostor, po njem pa bi radi speljali tudi kolesarsko pot. Ohranjanje dobrososedskih odnosov je pozdravil tudi župan Podčetrtka Peter Misja. Sledilo je veselo druženje ob zvokih domačih skupin, za pogostitev so letos poskrbeli hrvaški, kmetice iz društva Ajda pa številne domače dobrote. V lepem vremenu, celo nekoliko prevročem popoldnevu za ta letni čas, so se obiskovalci tradicionalno pomerili tudi v igranju nogometa in vlečenju vrvi.

Srečanje na mostu - župan Šempetra Franjo Debelak


Srečanje na mostu - župan Podčetrtka Peter Misja


Srečanje na mostu - župan Kumrovca Dragutin Ulama