ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Šentjernej

FOTO: Dan odprtih vrat Premrujevega čebelnjaka

Piše: M.K.P.

Čas objave:
22.04.2018 17:41

20. maj je svetovni dan čebel, zato so konec tedna vrata odprli številni čebelnjaki po državi. Med drugim tudi čebelnjak, ki ga ima v lasti čebelar Martin Premru z Gruče pri Šentjerneju.

DSCN4655.JPG

V Šentjernej sta si ga prišla ogledat predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč in državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanja Strniša. Slednja se je pri ogledu čebelnjaka za nekaj časa pokrila s klobukom, ki ščiti pred piki čebel.

DSCN4643.JPG

Premrujev čebelnjak si je podrobno ogledal tudi šentjernejski župan Radko Luzar s sodelavci z občine ter predsednica Društva kmetic Šentjernej Mihaela Blatnik.

DSCN4634.JPG

Blatnikova je skupaj s članicami društva Mileno Premru in Jožico Premru, sicer ženo čebelarja Martina Premruja, tudi poskrbela za slastne dobrote. Te so priložnosti primerno zadišale po medu. Očitno gresta čebelarjenje in priprava slastnih dobrot na Gruči z roko v roki.

DSCN4640.JPG

Martin Premru je čebelar že 25 let, trenutno skrbi za 40 panjev.  Za čebelarjenje ga je navdušil njegov starejši brat Lojze, tako kot brata Franca. Med imajo očitno v krvi. Vsi so tudi člani Čebelarskega društva Šentjernej, ki ima več kot 110 - letno tradicijo delovanja.

DSCN4636.JPG