Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Sevnica

FOTO: Dan odprtih vrat Rotary kluba Sevnica

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.10.2015 07:32

Rotary International je organizacija svetovno povezanih uspešnih posameznikov, na različnih področjih, ki skrbijo za različne dobrodelne dejavnosti, v svojih poklicih spodbujajo visoka etična in moralna načela ter pomagajo širiti dobro voljo in mir na svetu.

RI povezuje preko 1,25 mio članov v okoli 36 tisoč Rotary klubih v več kot 200 državah sveta. V Sloveniji deluje okoli 1000 rotarijcev organiziranih v 45 Rotary klubih ter okoli 300 mladih organiziranih v 17 Rotaract in 6 Interact klubih. Slovenski Rotary klubi organizirajo več kot 150 dobrodelnih akcij na leto, katerih zbrana sredstva so namenjena pomoči potrebnim, zlasti otrokom.

Na Dnevu odprtih vrat Rotary klub Sevnica, ki je potekal 20. Oktobra, je po predvajanju slovenske, evropske in rotarijske himne zbrane pozdravil in nagovoril predsednik Rado Kostrevc. Namen in poslanstvo rotarijstva ter delovanje Rotary kluba Sevnica je v nadaljevanju predstavil ustanovni član Dušan Lipej.

Poleg opisa rotarijstva in predstavitve kluba, ustanovljenega leta 2009, v katerem deluje 19 članic in članov, je navedel tudi nekaj uspešno izpeljanih projektov, s katerimi so pridobili tudi denarna sredstva za štipendiranje mladih in nadarjenih posameznikov. Glavni načrti kluba v prihodnje so ustanovitev Rotaract kluba Sevnica, v katerem bi bili mladi med 18. in 30. letom starosti in ki bi sledili rotarijski ideji o boljšem svetu in ljudeh, izvedba tradicionalnih projektov (koncert Imeti rad, dobrodelni pohod na Lisco…) in širitev članstva.

Osrednji gost dogodka je bil Martin Novšak, direktor družbe GEN energija, ki je predstavil to uspešno posavsko in slovensko energetsko družbo ter svoje poglede na okolje, ekologijo in energijo s poudarkom na trajnostnem zagotavljanju virov energije.