Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Kočevje

FOTO: Kulturni center Kočevje privabil številne obiskovalce

Piše: Kočevsko, T.P.

Čas objave:
15.09.2018 08:19

Kulturni center Kočevje je sredi tega tedna na stežaj odprl svoja vrata vsem, ki so si želeli ogledati in spoznati tudi javnosti manj znane kotičke kočevske osrednje kulturne ustanove.

Dan odprtih vrat 4.jpg
KCK je primerljiv z vsemi drugimi kino hišami po Sloveniji, tako tehnično kot tudi programsko
Kočevsko, T.P.

Na vodenih ogledih, ki so si sledili od jutra do poznega popoldneva, je veliko število predvsem mladih obiskovalcev doživelo Kulturni center malo drugače kot sicer.

Raziskali so lahko prav vse kotičke v hiši tudi tiste namenjene le nastopajočim ali strokovnim delavcem. Popeljali so jih skozi zgodovino kina v Kočevju, ogledali so si delovanje avdio in svetlobne tehnike, zaodrje gledališča in razstavo likovnih del, ki so nastala v ateljeju KCK Mansarte. Vse obiskovalce pa so seznanili tudi z vso bogato in pestro programsko ponudbo Kulturnega centra v letu 2018-2019.

Dan odprtih vrat 2.jpg
Nekdanja direktorja kina v Kočevju
Kočevsko, T.P.

Dan odprtih vrat je bil hkrati odlična priložnost, da so na interni pogovor, ki sta ga gostila župan občine Kočevje Vladimir Prebilič in direktorica Zavoda Kočevsko Vesna Malnar Memedovič, povabili nekdanja direktorja kina v Kočevju Staneta Trdana in Iveta Staniča, ki sta s pripovedovanjem zgodb navdušila. Gosta sta odstrla mnoge zanimive okoliščine, ki so botrovale k ustanovitvi kina in njegovemu delovanju v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Dan odprtih vrat 3.jpg
Interni pogovor sta gostila župan občine Kočevje Vladimir Prebilič in direktorica Zavoda Kočevsko Vesna Malnar Memedovič
Kočevsko, T.P.

Na pogovoru je bil prav tako prisoten Tone Steklasa, ki danes skrbi za to, da je kočevski kino KCK primerljiv z vsemi drugimi kino hišami po Sloveniji, tako tehnično kot tudi programsko. Ugotovili so, da ima kino v Kočevju že dolgo in uspešno tradicijo, ki se danes nadaljuje v zelo spodbudni smeri.

Dan odprtih vrat 1.jpg
Dan se je zaključil s predvajanjem slovenske filmske klasike To so gadi
Kočevsko, T.P.



Dan se je zaključil s predvajanjem slovenske filmske klasike To so gadi. KCK Kočevje je na zelo lep in zanimiv način vzpostavil most med preteklostjo in sedanjostjo, saj je bila razlika v letih med najmlajšimi in najstarejšimi obiskovalci Dneva odprtih vrat, več kot 80 let.