900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

FOTO: Dan praznovanj na ZIK-u

Piše: ZIK Črnomelj

Čas objave:
04.10.2019 09:41

Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj so v četrtek praznovali in to ne zgolj enega, ampak celo več jubilejev. Obeležili so 20 let, ki jih praznuje univerza za tretje življenjsko obdobje in tako potrdili pomembnost vseživljenjskega izobraževanja in druženja, še posebno tistega v poznih letih življenja.

Nekaj slavnostnih trenutkov so namenili tudi današnjemu datumu pred šestdesetimi leti, ko je bila ustanovljena prva belokranjska ljudska univerza, ki jo danes predstavlja Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj. Sočasno so z Europa Donna Slovenije in skupino za samopomoč bolnikom z rakom Bela krajina obeležili rožnati oktober, ki predstavlja mesec boja proti raku na dojkah. Drevesa na medgeneracijskem vrtu za kulturnim domom so ovili v rožnate pletenine in si v znak podpore nadeli roza pentlje.

Jutro so začeli s skupno telovadbo s Šolo zdravja Črnomelj, s katero so v svet poslali lepe misli. Obiskovalci dogodka so se lahko po čajanki in klepetu udeležili različnih aktivnostih. Ogledali so si lahko film Igor in Rosa, se preizkusili v poslikavi vaz s servietno tehniko, se odpravili na krožni pohod čez Majer ali pa z ekipo Centra za krepitev zdravja Bela krajina iz Zdravstvenega doma Črnomelj preverili svoje zdravstveno stanje.

Ob praznični torti so se vsi skupaj strinjali, da so preživeli lep dopoldan v dobri družbi z dobrim namenom.