mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Žužemberk, Trebnje, Sevnica

FOTO: Dan številnih gasilskih vaj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2015 15:49

Številne Gasilske zveze z našega konca so danes pripravile vaje gasilskih društev. Med drugim v Žužemberku, Dečji vasi, Dolenjem Podšumberku in Velikem Cirniku in na Raki.

Zjutraj ob 8.30 so gasilci izvedli gasilsko sektorsko vajo na objektu v kraju Dolenji Podšumberk, občina Trebnje, zato so bile sprožene sirene sistema javnega alarmiranja v kraju Veliki Gaber, Zagorica, Velika Loka, Občine in Dobrnič.

Ob 13.00 uri so vajo izvedli pri žužemberškem gradu.
Scenarij vaje je predvidel tehnično reševanje vozil in ponesrečencev v prometni nesreči. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Žužemberk, gasilci GRC Novo mesto in gasilci hrvaškega prostovoljnega društva Belavići so skupaj sodelovali v prometni nesreči dveh udeleženih vozil, na parkirišču pri gradu Žužemberk. Eno od udeleženih vozil je zagorelo, drugo pa je zapeljalo na bankino. Zavarovali so kraj nesreče, oskrbeli ponesrečence in pogasili udeleženo vozilo. Skupaj so vsem gledalcem prikazali način in postopek reševanja v prometni nesreči, hkrati pa so razložili tudi potek dela pri vsakem postopku. Zahvala gre vsem udeleženim gasilcem, ki so sodelovali v intervenciji, saj so svoje delo opravili kakovostno, hkrati pa praktično prikazali, kako je delo gasilcev naporno in hkrati pestro, vedno, ko se odpravijo na pomoč nekomu, ki jo potrebuje.

Ob 14.36 je potekala vaja gasilcev v kraju Dečja vas, občina Trebnje, zato so sprožili sirene sistema javnega alarmiranja v kraju Ponikve, Lukovek in Račje selo.

Ob 15. uri pa jepotekala gasilska vaja III. sektorja pri GZ Sevnica. Na vaji so sodelovali PGD Veliki Cirnik, Tržišče, Šentjanž, Krmelj in Telče.Vaja je potekala v Velikem Cirniku, na območju stare OŠ in Trgovine.

Ob 17. uri je bila vaja na Raki pri Krškem, kjer je PGD Raka izvedlo sektorsko vajo zaščite in reševanja. Z namenom preizkusa usposobljenosti in pripravljenosti gasilskih enot, je bilo s proženjem siren sistema javnega alarmiranja, z znakom neposredna nevarnost, aktiviranih več gasilskih enot.