Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Žužemberk

FOTO: Darilo prazniku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.02.2013 09:03

Na predvečer kulturnega praznika so tudi žužemberški osnovnošolci v prizidku telovadnice pripravili prisrčen kulturni program v katerem so se predstavili mladinski pevski zbor pod vodstvom Katje Avsenik, recitatorji, glasbeniki in dramska skupina.

Zbrane je nagovorila ravnateljica šole Mira Kovač, poudarila moč kulture in med drugim predstavila literarno- likovni natečaj na temo »Družina pri delu«, katerega so razpisali na šoli. Odziv nanj je bil zelo dober saj so prejeli preko 120 domiselnih, zanimivih in izvirnih izdelkov. Suhokranjski publiki je bila predstavljena tudi nova knjiga za otroke pisateljice Ivanke Mestnik »Moj prijatelj Pavle«.

V mali dvorani je sledil vrhunec glasbeno obarvanega večera z odprtjem razstave slik ljubiteljskega slikarja Zdravka Červa iz Straže. Za svojo prvo razstavo v Žužemberku je izjemno nadarjen in talentiran slikar izbral različne teme, upodobitve živalskega sveta polne energije, spomine na preteklost in stare čase ter čar dolenjske pokrajine z izbranimi motivi iz Žužemberka, Bele cerkve, Mirne, Novega mesta, reke Krke vse do zasavskih hribov. Močne barve in kontrasti v njegovi najljubši akrilni tehniki so poživile četrtkov žužemberški kulturni večer, ki bodo oplajale in navduševale obiskovalce te umetnosti vse do konca februarja.