zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 26. maja

katedrala svobode Reporter.si

Katedrala Svobode: Sprte stranke bivše koalicije ...

Družina Grivec, nov hlev Svet24.si

Na pogorišču je zrasel nov gospodarski objekt

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

sasa pavlin stosic Njena.si

Igralka odvrgla vsa oblačila

Novice Črnomelj

FOTO: Dnevi zeliščarstva so se začeli

Piše: ZIK Črnomelj

Čas objave:
10.10.2019 18:10

V sredo so se začeli Dnevi zeliščarstva v Beli krajini in vodeni ogledi razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov.

Za predšolske otroke iz Vrtca Črnomelj, osnovnošolce iz OŠ Miran Jarc Črnomelj in OŠ Loka Črnomelj ter uporabnike Varstveno delovnega centra Črnomelj je bil organiziran voden ogled razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov, predavanje o sadjarstvu, delavnica spoznavanja tradicionalne belokranjske prehrane, izdelovanje mila in spoznavanje drena ter njegove uporabnosti. Dogodki so potekali v Kulturnem domu Črnomelj.
Dnevi zeliščarstva v Beli krajini so se prvič organizirali leta 2017 na pobudo ponudnikov izdelkov iz zelišč, ki so se izobraževali na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj v različnih programih: zeliščar, ekološki kmetovalec, sadjar, prehranska samooskrba. ZIK Črnomelj je prevzel vlogo koordinatorja dogodkov. V letošnjem letu so k sodelovanju pristopili tudi Sadjarsko društvo Bele krajine in Zavod Jabolko. Pri pripravi razstave sadja, zelišč in medenih izdelkov pa tudi Čebelarsko društvo Črnomelj in Zeliščna kmetija Kočevar. Skupaj so pripravili tridnevno dogajanje s področja zeliščarstva in sadjarstva.

Dogodki za predšolske otroke in učence bodo še v četrtek, 10. oktobra. V petek, 11. oktobra od 16. ure dalje pa bodo v Kulturnem domu Črnomelj tržnica ponudnikov izdelkov iz zelišč in ekoloških pridelkov, predstavitve ponudnikov, zeliščarske delavnice, sejem izmenjave semen in sadik, delavnica sejanja in sajenja zelišč ter predavanje o žganjekuhi.
"Pridite in prinesite s seboj semena in sadike, ki jih boste lahko zamenjali na sejmu," sporočajo organizatorji.