ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Sevnica

FOTO: Dobrodelni koncert Rotary kluba Sevnica vnovič navdušil

Piše: Tanja Žibert

Čas objave:
13.03.2018 12:36

Koncertni program Godbe Sevnica in več glasbenih gostov je 8. marca v sevniški kulturni dvorani navdušil številne obiskovalce dobrodelnega koncerta Rotary kluba Sevnica z naslovom Imeti rad.

Tradicionalni, letošnje leto že šesti koncert, v soorganizaciji Rotary kluba Sevnica in sevniške občine vselej poteka na mednarodni dan žena, z vstopnicami ter donacijami in sponzorstvi pa so bila zbrana sredstva tokrat namenjena nakupu glasbil za otroke iz petčlanske, glasbeno izjemno nadarjene družine Štigl z Razborja.

Poleg Godbe Sevnica pod vodstvom dirigenta Matica Nejca Kreče sta nastopila dva od otrok iz družine Štigl. Zaigral je Jakob, absolutni zmagovalec 12. mednarodnega tekmovanja harmonikarjev za veliko Avsenikovo nagrado, na violino zaigrala in ob spremljavi kitarista Milana Mitrovića pa je zapela Ema.



Z ubrano pesmijo je velik aplavz požel tudi Oktet Jurij Dalmatin iz Boštanja, posebej pa tudi umetniški vodja okteta Tine Bec s pevskimi solističnimi točkami ob spremljavi godbe. Prav vsi nastopajoči prihajajo iz domačega okolja, zato je bilo zadovoljstvo občinstva še toliko večje.

Predsednica Rotary kluba Sevnica Mirjana Jelančič je Alenki Štigl simbolično predala donacijo v vrednosti 3000 evrov. Občinstvo sta poleg obeh pozdravila tudi sevniški župan Srečko Ocvirk in Janez Lipec, bodoči guverner Rotary Slovenija v naslednjem rotarijskem letu.