Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Črnomelj

FOTO: Dobrodelni koncert za Nika

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.09.2015 19:49

Sinoči je v dvorani OŠ Mirana Jarca Črnomelj potekal dobrodelni koncert »Odpri srce otroku«. Koncert je bil namenjen 6-letnemu Niku iz Črnomlja, ki je zbolel za atopičnim dermatitisom in nujno potrebuje zdravljenje v tujini. Organizirali sta ga Erika Kralj in Rozalija Gršič. Zbrali so 1215 evrov.

Starša sta skušala najti pomoč v Sloveniji, vendar je za zdravljenje te oblike dermatitisa nista našla. Nik je trenutno v oskrbi Pediatrične klinike v Ljubljani.

Na klic na pomoč so se odzvali belokranjski glasbeniki: Mladi Belokranjci, Vaški veseljaki, Skupina Samorog, Skupina Sveže sadje, Martina Mravinec, Preloški muzikanti in skupina Jackpot. Nastopila je še Otroška folklorna skupina OŠ Mirana Jarca, videli pa so tudi nastop učencev plesnega krožka OŠ Loka Črnomelj.

Prireditev sva povezovala Erika Kralj in Toni Gašperič, ki je skozi celoten koncert modroval z 11 - letnim Janom, članom Otroške folklorne skupine OŠ Mirana Jarca.

Koncerta se je udeležilo okoli 240 ljudi, skupni izkupiček od prodaje vstopnic je bil 1205 evrov. Na transakcijski račun OZ RK Črnomelj je bilo nakazanih 1215 evrov. Poleg tega so nekateri prijatelji in znanci Nikovih staršev tudi samostojno zbirali denar.

Vsem sponzorjem, nastopajočim in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k realizaciji koncerta in darovali za pomoč Niku, se iz srca zahvaljujejo.

FOTO: Aleš Kramer (Utrip media)