jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rtv carl foto MJP Svet24.si

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic dallas Ekipa24.si

Tega si ne zasluži! Bizaren konec tekme za ...

veronika strnad Njena.si

Srce slovenske pevke pripada bodočemu zdravniku

nemcija Ekipa24.si

Novi bojkot Nemcev v Katarju! Poglejte, kaj so ...

Novice Novo mesto

FOTO: Dobrodelni županov teniški turnir

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
13.09.2019 09:12

V Kabinetu župana Novega mesta Gregorja Macedonija znova pripravljajo Dobrodelni županov teniški turnir, ki bo letos v soboto, 14. septembra 2019, na igriščih Teniškega kluba Portoval. Sredstva, zbrana na letošnji izvedbi turnirja, bodo namenjena novomeškemu občanu Robiju Bojancu.

teniški-turnir, dobrodelni-županov-teniški-turnir, tenis
Dobrodelni županov teniški turnir
Foto: MO Novo mesto

Robi Bojanec je 26-letni Novomeščan, ki je od nesreče z motorjem, ki jo je doživel pri dvanajstih letih, paraplegik. Kljub invalidskemu vozičku je uspešno nadaljeval šolanje, končal srednjo šolo in uspešno zaključil tudi študij na fakulteti za elektrotehniko.

Že pred nesrečo je bil navdušen športnik, saj se je ukvarjal z atletiko in nogometom. Po nesreči ga je pod svoje okrilje vzelo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, kjer se vseskozi trudijo omogočati razvoj njegovih športnih talentov. Tako se je Robi v zadnjih letih razvil v enega najboljših košarkarjev na vozičkih v Sloveniji in redno zastopa barve domačega društva, ki se lahko pohvali z zaporednima naslovoma državnih prvakov, in slovenske reprezentance. Po Robijevem mnenju je prav zaradi ukvarjanja s športom in posledično odlične psihofizične kondicije in samozavesti kljub gibalnim omejitvam uspešno nadaljeval aktivno življenje, zaključil šolanje in se zaposlil.
Že v času študija je pokazal tudi izjemen inovatorski potencial, saj je z ekipo kolegov izdelal poseben voziček, ki mu je omogočal vožnjo po stopnicah, za kar so na mednarodnem tekmovanju v Švici prejeli tretjo nagrado. Robi je danes zaposlen v podjetju Danfoss Trata, v katerem razvijajo ventile za ogrevanje objektov, v laboratoriju pa sodeluje pri razvoju novih izdelkov.

dobrodelnost-in-tenis-z-roko-v-roki, dobrodelni-županov-teniški-turnir
Dobrodelni županov teniški turnir
Foto: MO Novo mesto

S sredstvi, zbranimi na letošnjem turnirju bodo Robiju pomagali nadaljevati uspešno športno kariero, saj so stroški vozička, primernega za igranje košarke na najvišjem nivoju, zelo visoki.

Pomagate lahko tudi z nakazilom na:
Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja
Šegova ulica 119, 8000 Novo mesto
TRR: SI56 0297 0001 9608 618, odprt pri NLB, d.d., Novo mesto
Davčna številka: 26191024