peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Novice Podzemelj

FOTO: Dodatni učni prostori v šoli v Podzemlju

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
11.11.2019 17:06

Zaradi povečanega vpisa otrok v 1. razred v tem šolskem letu so se v Osnovni šoli Podzemelj soočili s prostorsko stisko.

Občina Metlika, kot investitor projekta, je v skladu z dogovorom z vodstvom šole pristopila k izvedbi investicije »Ureditev dodatnih učnih prostorov znotraj obstoječe šole v Podzemlju«. 
Danes je tako župan Občine Metlika Darko Zevnik skupaj z v. d. ravnateljice Osnovne šole Podzemelj Marino Vorkapić, slavnostno odprl dodatni učni prostor znotraj obstoječe šole. Kulturni program otvoritve so pripravili učenci 3. razreda OŠ Podzemelj.

Osnovni namen izvedbe investicije je bil ukinitev dvoetažnega prostora v centralni garderobi in na tem delu umestitev dodatnih učnih prostorov, in sicer dodatne učilnice s pomožnim kabinetom. Predmet projekta je bil podaljšanje obstoječe armiranobetonske plošče nad pritličjem, zazidava oken, izdelava ločilne stene, tlakov in stropov, predelava strojnih in elektro instalacij na območju posegov ter zagotovitev požarne varnosti. Celotna vrednost investicije skupaj z gradbenim nadzorom je znašala 65.295,90 EUR. Dela so se izvajala v poletnih mesecih, kot najugodnejši pa je bil izbran izvajalec del BGP GRADNJE, d. o. o., Gradac.

Slovesno predajo s prerezom traku so opravili župan Občine Metlika Darko Zevnik, v. d. ravnateljice Osnovne šole Podzemelj, Marina Vorkapić in učenec 3. razreda, Ian Durini.