1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Kočevje

FOTO: Dvoje sanj Marije Kozine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.09.2015 08:37

V prenovljenih notranjih prostorih župnijske cerkve sv. Marije Magdalene v Sodražici so skozi pričevanje in branje predstavili preprosto življenje rojakinje Marije Kozina iz Zapotoka.

V čtivu francoska pisateljica Daniele Gatti opisuje, kako je Marija Kozina, rojena leta 1905, čudežno ozdravela na prošnjo francoske sestre rodu klaris, Marije Celine. To je tudi zgodba o ustanavljanju samostana, ki je omogočil sestram klarisam, da so se vrnile v Slovenijo.

Daniele Gotti je je rojena v Franciji, že dolgo živi v Francoski Polineziji na Tahitiju. Ko je raziskovala in iskala pričevanje čudeža, ki je potreben za kanonizacijo sestre Celine, jo je pot pripeljala v Slovenijo.

Sestre klarise v Nazarjah, v Splitu in Zagrebu, so opisale čudežno in svetniško podobo sestre Imakulate oziroma Marije Kozina. In sporočilo iz knjige. 
Kardinal Franc Rode upa, da bo tudi sestro Marijo Imakulato Kozina priznala Cerkev kot svetnico. Zapisal je: »Brez dvoma je na njej nekaj izjemnega, predvsem pa je občudovanja vredna njena vera, ki je omogočila ustanovitev treh samostanov. Njeno vero in vero njenih sester, to si želim, da bi svet spoznal.«

Danes sta v Sloveniji dva samostana sester klaris – v Nazarjah in v Dolnicah (Ljubljana - Podutik). Sestre izpolnjujejo prvotno Vodilo svete Klare in praktično živijo kot ena skupnost na dveh mestih. Duhovno oskrbo jim nudijo bratje frančiškani.

Sodraški župnik Franc Bizjak o Mariji Kozina


Sodraški župnik Franc Bizjak o sporočilu knjige