Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: »Dvojno dobro delo - pospravljeno doma, kar ne bomo več nosili, pa bo koristilo še komu.«

Piše: Lions Klub/Radio Krka

Čas objave:
10.03.2018 15:09

Lionsova zbiralna akcija oblačil, obutve, igrač in šolskih potrebščin v Novem mestu - pri Tabakumu in v Metliki - v poslovalnicah KZ Metlika je bila zelo dobro obiskana. Po pripovedovanju ljudi, ki so prinašali stvari, so zadovoljni, ker so naredili dvojno dobro delo. Doma je pospravljeno, česar ne moremo več obleči in obuti, pa bodo lahko nosili ljudje, ki to potrebujejo.

Zbrali so za skoraj dva kombija oblačil, obutve, igrač in šolskih potrebščin.  Takoj po zbiralni akciji v Tabakumu v Novem mestu so vse odpeljali v Metliko, kjer bodo prek Rdečega križa vse razdelili pomoči potrebnim.

Tudi odziv na akcijo v poslovalnicah KZ Metlika je bil zelo velik. »Veliko večji, kot po navadi,« ocenjuje koordinator letošnje zbiralne akcije Ivan Erenda, hkrati pa je vesel, »da so ljudje – veliko jih je prineslo oblačila in obutev tudi zaradi objavljenih vabil na akcijo v medijih – hvala vam – prinesli zelo kakovostne kose, oprane, zložene, očiščene – zato dela skoraj ni bilo in je vse skoraj že pripravljeno za razdeljevanje.« 

In ljudje, ki so vse to prinašali, so z zadovoljstvom pripovedovali, da so naredili dvojno dobro delo. Doma je pospravljeno, oblačila in obutev, ki je sami ne bodo več nosili, pa bodo lahko zdaj nosili tisti, ki jo potrebujejo. 

"Iskreno se vsem, ki ste si vzeli čas in darovali, zahvaljujemo v Lions klubu Novo mesto, Rotary klubu ter Leo in Rotaract klubih, ki so našo akcijo podprli in nam velikodušno priskočili na pomoč. Naj bo uspeh te akcije spodbuda za zbiralno akcijo marca prihodnje leto," so sporočili.