sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Novice Koprivnica/Krško

FOTO: Energetska sanacija OŠ Koprivnica pri koncu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.08.2015 14:26

Potem ko so v občini Krško v lanskem letu energetsko sanirali osnovne šole v Krškem, Leskovcu pri Krškem in v Brestanici, je v letošnjem poletju stekla energetska sanacija vrtca in telovadnice pri OŠ Koprivnica. Hkrati so se med šolskimi poletnimi počitnicami začela tudi dela prenove notranjih prostorov OŠ Jurija Dalmatina Krško.

Kot je na današnji novinarski konferenci poudaril župan občine Krško mag. Miran Stanko, je Občina Krško konec leta 2013 uspela pridobiti sklep o odobritvi nepovratnih evropskih sredstev za energetsko sanacijo vrtca in telovadnice pri OŠ Koprivnica, in sicer v višini 85 % upravičenih stroškov. Pogodba z izbranim izvajalcem del podjetjem NGD, Gradbeni inženiring, d.o.o., iz Ljubljane v višini nekaj manj kot 270.000 evrov je bila podpisana v juniju.

Energetska sanacija obsega obnovo strehe in fasade ter stavbnega pohištva, kar bo pripomoglo k zmanjšanju porabe energentov, saj bo po obnovi prihranek pri ogrevanju vrtca in telovadnice na letni ravni predvidoma znašal 85 MWh na leto. Po terminskem planu naj bi se dela zaključila do konca tega meseca, a se bodo nekoliko zavlekla v september.

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada, izvaja pa se v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.

Celovita prenova notranjih prostorov krške osnovne šole

Potem ko je bila v lanskem letu največja osnovna šola v občini Krško energetsko sanirana, je v letošnjem letu Občina Krško pristopila k celoviti prenovi notranjih prostorov, in sicer v prvi fazi obnovo tlakov, notranjega stavbnega pohištva, strojnih in elektro instalacij in opreme v učilnicah in prostorih razredne stopnje ter osrednjega dela šole – kuhinje, jedilnice, čakalnice, garderobe na razredni stopnji, knjižnice, zbornice in pisarniških prostorov, ki naj bi se po načrtih zaključila 30. oktobra. Druga faza obnove učilnic in prostorov za višjo stopnjo bo stekla v času poletnih počitnic naslednje leto.

Občina Krško je pogodbo za dela obnove za obe fazi v višini 2,7 milijona evrov podpisala s podjetjem Strabag, s ponudnikom Atlas oprema pa za dobavo šolske opreme v višini 384.000 evrov, za tehnološko opremo kuhinje pa 481.000 evrov s podjetjem Gorenje GTI. V letošnjem letu je v proračunu Občine Krško za ta namen sicer predvidenih 1,4 milijona evrov.

Ker bodo dela po načrtih potekala še vse do konca oktobra, bo šola organizirala nadomestne lokacije za pouk za oddelke od 1. do 5. razreda izven šole v tem času.

Miran Stanko, župan občine Krško