oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Brežice

FOTO: Feng shui kot akupunktura hiše

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.04.2016 11:39

Feng shui je starodavna kitajska praksa, ki temelji na miselnosti, da naši domovi odsevajo vse, kar se dogaja v nas.

Okolje nam pomaga preoblikovati tako, da le-to kar najbolje predstavlja nas in naše želje. Z dobro urejenim tokom energij skozi prostore lažje dosegamo zastavljene življenjske cilje.

Na predavanju Naš dom - naša podpora je projektantka, samostojna podjetnica, ustvarjalka energijskih slik – žive spirale in praktikantka kitajske metafizike Daniela Srpčič predstavila obširno filozofijo, ki se ukvarja z okoljem, v katerem živimo. To pomeni neposredno z našimi bivalnimi prostori kot tudi z zunanjo okolico. Metode nam pomagajo pravilno usmerjati energijo.

Ne rabimo verjeti v feng shui, lahko pa ga preverimo oziroma preizkusimo praktično. To je energija narave, na nek način tudi akupunktura hiše/prostorov in podpora. Če jo znamo izkoristiti.

Februarja 2016 smo vstopili v kitajsko novo leto. Spremenljivo leto ognjene opice, kateri vedno pripada element kovina yang, dodatni element pa jo podrobneje določa. Tako so kovinske ali lesene opice drugačne od ognjenih. Letos bomo odločitve morali sprejemati hitro. Obetajo se nam spremembe, presenečenja in preizkušnje tako na osebnem, finančnem kot poslovnem področju. A če poznamo svojo usodo, jo lahko spreminjamo in ublažimo morebitne padce. V prostoru in času moramo združiti feng shui in metafiziko, pri čemer je pomembno, da že vnaprej vemo za energije, ki nam lahko škodijo ali na drugi strani prijajo.

Feng shui je izmenjava energije med nami in prostorom. Drugo ime za energijo je tudi či, prana ali ki. Letošnja neugodna energija je energija severovzhoda, kateri vlada število 5. Najugodnejša pa je energija jugozahoda s številom 8. Tej energiji vsekakor odprimo okna in vrata ter jo povabimo v naše prostore.

Daniela pravi, da obstajajo 4 pozitivne in 4 negativne strani v vsaki hiši, stanovanju oziroma bivalnem prostoru. Pomembna je vsakoletna revizija energij. Na predavanju je spregovorila tudi o kitajskem kompasu oziroma pozitivnih letnih zvezdah, izračunali smo si tudi osebno število GUA.

Letošnje leto se ujema z obdobjem dvajsetih let za postavitev vode. Slednja, postavljena na center našega doma, nam prinaša obilje in finančno stabilnost. Zato le razmislimo o prostoru, na katerega bomo v letošnji poletni sezoni postavili kopalne bazene. Pomembno je tudi, kdaj jih bomo postavljali (dobri datumi). To je namreč v metafiziki zelo razčlenjeno.

To starodavno kitajsko prakso – metodo feng shui – so uporabljali že naši predniki. Morda ne s tem imenom, a vendar so zakonitosti metode lepo vidne že v starejših objektih. Vzemite si čas in ga podarite sebi. Naj bo vaš dom resnično vaša podpora.