Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: FIŠevci do uspešne kariere 2018: Nekje je treba začeti…

Piše: S.G.

Čas objave:
31.05.2018 12:51

Na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu so v torek popoldne prvič izpeljali svojevrsten karierni dogodek, kjer so študenti dobili mnoge koristne in zanimive informacije, s katerimi bodo lažje dosegli svoje zaposlitvene želje in cilje ter bili pri delu čim boljši.

DSC02691.JPG

K sodelovanju so povabili različne organizacije in posameznike, ki s svojim delom, znanjem in izkušnjami lahko mnogim mladim pomenijo vir motivacije pri iskanju zaposlitve oziroma gradnji kariere. 

DSC02669.JPG

Ana Marija Blažič, organizatorica izobraževanja odraslih na Razvojno izobraževalnem centru (RIC) Novo mesto je med drugim na delavnici Vaš prvi stik z delodajalcem – življenjepis in spremno pismo predstavila pomen kakovostnega življenjepisa, komuniciranja z delodajalci, ko iščemo zaposlitev,

DSC02696.JPG

izpostavila pa je tudi pomen mreženja in promocije preko družbenih omrežij, še posebej LinkedIna in Facebooka.

DSC02678.JPG

"Z delavnico smo želeli omogočiti dodatne informacije vsem iskalcem zaposlitve, ki stopajo na trg dela, in študentom FIŠ Novo mesto, ki se pogosto srečujejo z ovirami pri iskanju zaposlitve. Na delavnici so imeli tako možnost pregledati in izpolniti že obstoječi Europass življenjepis ter spremno pismo, hkrati pa z novim pridobljenim znanjem, informacijami in nasveti izboljšati svoje možnosti zaposlitve ob vstopu na trg dela. Vsekakor pa smo navdušeni nad odnosom, strokovnostjo in prijaznostjo zaposlenih na FIŠ Novo mesto. Na tem mestu se iskreno zahvaljujejo za povabilo in možnost izvedbe delavnice," je povedala Blažičeva.


Nataša Progar in Nives Felić iz Zavoda Nefiks sta med drugim študentom pojasnili, kako se dobro pripraviti na hitre karierne zmenke, Ana Zupan iz novomeške poslovalnice Adecca pa je študentom posredovala informacije o aktualnih prostih delovnih mestih, zainteresirani so lahko rešili tudi osebnostni test… V sklopu dogodka so na FIŠ gostili tudi predstavnike različnih podjetij, ki so bili na voljo za vprašanja študentom in so sodelovali pri hitrih kariernih zmenkih. Povabilu na dogodek so se odzvali Nino Vranešič in Tomaž Kobe iz podjetja Amplexoradriatic d.o.o.,Edin Muratovičiz Studio 404 ter Andreja Luštek iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (DRPD.)

Nasvet, ki ga je vredno upoštevati
»Takšni dogodki so zelo dobri in koristni za študente. Vsi smo še kar vajeni jamranja iz časov recesije, kako ni služb, na takih dogodkih pa vidimo "službe," ki iščejo študente. Na študentih pa je, da se odločijo, da pridejo, se z delodajalci pogovorijo in izberejo tisto službo, ki jim najbolj odgovarja. Sami karierni zmenki so bili dobro zastavljeni, vesel sem bil tega, da so bili študentje proaktivni, da so zastavljali konkretna vprašanja ter da so izrazili interes v podjetja, ki so se udeležila kariernega dneva,« je povedal Edin Muratovič, projektni vodja v podjetju Studio 404.Glavni nasvet, ki bi ga dal bodočim diplomantom, pa je ta, da naj bodo proaktivni. »Ne samo v smislu iskanja službe, vendar tudi v smislu aktivnega sodelovanja pri obštudijskih dejavnostih, v različnih društvih, na različnih dogodkih in delavnicah, saj si le na ta način lahko naberejo več kot potrebne izkušnje, še preden dobro zakorakajo iz študentskega v poslovni svet,« je še poudaril.

DSC02695.JPG
Nagrada za udeležence – kakovostna fotografija

Za piko na i so študentom, ki so se udeležili vsaj ene od delavnic v sklopu dogodka, omogočili še brezplačno profesionalno studijsko fotografiranje, ki ga je izvedla izkušena fotografinja in foto coachinjaAjda Zorko iz podjetja 1000 besed.V sklopu kariernega popoldneva je sicer skupina študentov obiskala tudi podjetje TPV d.o.o.