Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Anne Heche Njena.si

Umrla je igralka Anne Heche

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Krvavčji Vrh/Semič/Metlika

AVDIO&FOTO: Florjanovo na Krvavčjem Vrhu

Piše: Radio Krka, B. V.

Čas objave:
05.05.2019 16:35

Na Krvavčjem Vrhu so se včeraj zbrali gasilci Gasilske zveze Semič in s povorko odšli k sveti maši v cerkev sv. Florjana, mučenca in zavetnika gasilcev. 4. maj je sicer tudi svetovni dan vseh gasilk in gasilcev. Gasilci PGD Krvavčji vrh so vsako leto organizatorji tega srečanja in povabijo tudi gasilce iz Gasilske zveze Metlika. Po sv. maši se je gasilcem zahvalil predsednik GZ Semič Rudi Kofalt. Slovesnosti se je udeležila tudi županja Občine Semič Polona Kambič.

Florjanovo na Krvav¦Źjem vrhu (16).JPG
Florjanovo na Krvavčjem Vrhu
Foto: Radio Krka, B.V.

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec pa bo danes, v nedeljo, 5. maja nagovoril zbrane na dobrodelnem Florjanovem koncertu, v Kulturnem centru Semič, na katerem bodo zbirali sredstva za izgradnjo centralne kurjave v gasilskem domu Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Črešnjevec. 

Florjanovo na Krvav¦Źjem vrhu (24).JPG
Florjanovo na Krvavčjem Vrhu
Foto: Radio Krka, B.V.

PGD Črešnjevec je bilo ustanovljeno leta 1956 in je eno izmed devetih gasilskih društev, ki delujejo v gasilski zvezi (GZ) Semič in občini Semič. Ob 60-letnici društva so prevzeli novo moderno gasilsko vozilo, za katerega so namensko varčevali vrsto let, pri nakupu pa so jim pomagali še Občina Semič, GZ Semič in donatorji.

Florjanovo na Krvav¦Źjem vrhu (20).JPG
Florjanovo na Krvavčjem Vrhu
Foto: Radio Krka, B.V.

Ker vozilo prevaža tudi vodo, je zelo pomembno, da se temperatura v garaži ne spusti pod ledišče. Trenutno ogrevajo orodjarno na elektriko, njihova velika želja pa je, da napeljejo enotno centralno ogrevanje, ki bo omogočalo uporabo prostorov društva (ne samo orodjarne) tudi v zimskih mesecih. Investicija je zelo velika, zato so se odločili, da organizirajo dobrodelni Florjanov koncert, na katerem bodo zbirali sredstva za pokritje investicije.

Florjanovo na Krvav¦Źjem vrhu (15).JPG
Florjanovo na Krvavčjem Vrhu
Foto: Radio Krka, B.V.

Predsednik GZ Semič Rudi Kofalt