humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

meghan, harry Svet24.si

Kdo bo plačeval za sussekška odpadnika? Harry je...

ZGO000687 Reporter.si

Če bi Pučnik premagal Kučana: kakšna bi bila ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

Novice

FOTO: Franc Pelko kri daroval že 110-krat

Piše: OZRK Novo mesto, M.Š.

Čas objave:
23.10.2018 07:07

Na Centru za transfuzijsko dejavnost v Novem mestu, je bilo včeraj res živahno.

Veterani.JPG
Veterani - krvodajalci
OZRK Novo mesto

Krvodajalsko akcijo so imeli člani Policijskega veteranskega društva Sever Dolenjske in Bele Krajine skupaj z Območnim združenjem Vojnih veteranov za Slovenijo Dolenjske. Tudi njih je prišlo kar lepo število in tradicionalnih akcij se bodo udeleževali tudi v prihodnje.

─îlani MRK Krka.JPG
Člani MRK Krka so 7. darovali kri
OZRK Novo mesto

V organizaciji OZ RKS Novo mesto so se povabilu na darovanje krvi že sedmič zapored odzvali v Moškem rokometnem klubu Krka, kjer računajo z akcijami nadaljevati in pričakujejo, da bo na prihodnjo prišel še kakšen član več, ker jih bo spet nekaj dopolnilo 18 let.

Franc na odvzemu.png
Franc Pelko na 110. odvzemu
OZRK Novo mesto

Največjo hvaležnost in zahvalo za dosedanjo humanitarnost pa si prav gotovo zasluži  jubilant, krvodajalec Franc Pelko, ki je včeraj zjutraj daroval kri že 110-ič. Franc je redni darovalec že od takrat, ko je služil vojaški rok v Tuzli, saj je po svoji nesreči z motorjem, ko mu je k preživetju pomagala pomoč krvodajalcev spoznal, kako pomembno dejanje je to. Krvodajalka je bila tudi njegova žena, tradicijo pa nadaljuje sin. Na odvzem vedno pride dobre volje in optimističen, sicer pa dneve najraje preživi v vinogradu in z vnučki, že dolgo let pa goji tudi ljubezen do petja, saj je bil že član več zborov.


"Želimo mu, da ga zdravje spremlja tako dobro še naprej in da se vidimo še na enem jubilejnem odvzemu, "so zapisali v sporočilu za javnost, na OZRK Novo mesto .
Vsi skupaj pa so vsekakor velik vzor vsem, še posebej mlajšim generacijam, ki šele spoznavajo, kako pomembna je ta življenjska tekočina.