žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Jenrej Tozon Njena.si

Jernej Tozon svojo Evo odriva stran od sebe

Novice Podsreda

FOTO: Glasbeno poletje na gradu Podsreda

Piše: Javni zavod Kozjanski park

Čas objave:
17.07.2019 07:30

V soboto se je na gradu Podsreda pričel seminar za flavto, ki se bo zaključil v petek, 19. julija ob 18. uri s koncertom udeležencev seminarja.

Seminar za klarinet so zaključili v prejšnjem tednu, v tem tednu poteka seminar za flavto v nadaljevanju poletja pa pripravljajo še seminarje za violončelo, saksofon, trobento in zborovsko dirigiranje. Glasbeno poletje na gradu Podsreda izvajajo že od leta 1995, se pravi že polnih 25 let. Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je že enajsto leto zapored profesor Andrej Zupan. Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom. Seminar za flavto, poteka pod vodstvom profesorice Nataše Paklar.

Nataša Paklar je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Fedje Rupla. Izpopolnjevala se je na mnogih seminarjih pri uglednih profesorjih. Tekom šolanja je prejela številne prve nagrade na republiških in bivših zveznih tekmovanjih, Oktobrsko nagrado mesta Beograd, Prešernovo nagrado Akademije za glasbo ter Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani. Kot solistka je nastopala z orkestrom Slovenske filharmonije, Slovenske vojske, St. Georg Strings, Celjskim godalnim orkestrom, Karniumom, kot komorna glasbenica na festivalih Trieste Prima, Radenci, Lent, Glasbeni september Maribor, Slowind, Festival Bled, Aspekte Salzburg, Neuebuehne Villach, Svetovni glasbeni dnevi, Musik festival Stift. Kot članica tria Empiem in kvarteta flavt Flavte brez meja je krstno izvedla veliko skladb sodobnih  skladateljev. Leta 1989 je postala solo flavtistka v orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, od 1993-2011 pa je bila pikolistka v orkestru Slovenske filharmonije, sedaj pa je profesorica flavte in pikola na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Pogosto je članica žirije na tekmovanjih mladih flavtistov, vodi seminarje, ter je redna predavateljica na mednarodni poletni šoli Ars Praesentia v Tivtu (Črna Gora).