mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Podsreda

FOTO: Glasbeno poletje na gradu Podsreda

Piše: Javni zavod Kozjanski park

Čas objave:
17.07.2019 07:30

V soboto se je na gradu Podsreda pričel seminar za flavto, ki se bo zaključil v petek, 19. julija ob 18. uri s koncertom udeležencev seminarja.

Seminar za klarinet so zaključili v prejšnjem tednu, v tem tednu poteka seminar za flavto v nadaljevanju poletja pa pripravljajo še seminarje za violončelo, saksofon, trobento in zborovsko dirigiranje. Glasbeno poletje na gradu Podsreda izvajajo že od leta 1995, se pravi že polnih 25 let. Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je že enajsto leto zapored profesor Andrej Zupan. Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom. Seminar za flavto, poteka pod vodstvom profesorice Nataše Paklar.

Nataša Paklar je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Fedje Rupla. Izpopolnjevala se je na mnogih seminarjih pri uglednih profesorjih. Tekom šolanja je prejela številne prve nagrade na republiških in bivših zveznih tekmovanjih, Oktobrsko nagrado mesta Beograd, Prešernovo nagrado Akademije za glasbo ter Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani. Kot solistka je nastopala z orkestrom Slovenske filharmonije, Slovenske vojske, St. Georg Strings, Celjskim godalnim orkestrom, Karniumom, kot komorna glasbenica na festivalih Trieste Prima, Radenci, Lent, Glasbeni september Maribor, Slowind, Festival Bled, Aspekte Salzburg, Neuebuehne Villach, Svetovni glasbeni dnevi, Musik festival Stift. Kot članica tria Empiem in kvarteta flavt Flavte brez meja je krstno izvedla veliko skladb sodobnih  skladateljev. Leta 1989 je postala solo flavtistka v orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, od 1993-2011 pa je bila pikolistka v orkestru Slovenske filharmonije, sedaj pa je profesorica flavte in pikola na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Pogosto je članica žirije na tekmovanjih mladih flavtistov, vodi seminarje, ter je redna predavateljica na mednarodni poletni šoli Ars Praesentia v Tivtu (Črna Gora).