Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Veliki Podlog

FOTO: Gorica in Jelše z urejeno komunalno infrastrukturo

Piše: Občina Krško

Čas objave:
26.11.2019 10:10

Včeraj popoldan so simbolično namenu predali novo komunalno infrastrukturo v naseljih Gorica in Jelše v krajevni skupnosti Veliki Podlog.

Gre za naselji, zajeti v aglomeracijah Gorica (134 populacijskih enot) in Jelše (137 populacijskih enot), ki jih je občina dolžna opremiti z javnim kanalizacijskim sistemom. Občina Krško je z naložbo, vredno okoli tri milijone evrov, ki jo je v celoti financirala iz občinskega proračuna, začela v letu 2017. Naložbo, ki je obsegala izgradnjo fekalne in meteorne kanalizacije, vodovoda, širokopasovnih povezav, javne razsvetljave, pločnikov ter obnove voziščne konstrukcije in čistilno napravo, je pozdravila tudi predsednica KS Veliki Podlog Karolina Cizerle.

gorica-in-jelše-z-urejeno-komunalno-infrastrukturo
Gorica in Jelše z urejeno komunalno infrastrukturo
Občina Krško

Kot je ob zaključku te naložbe na včerajšnjem krajšem dogodku poudaril župan občine Krško mag. Miran Stanko, bo občina nadaljevala z deli izgradnje komunalne infrastrukture v Velikem Podlogu in Pristavi. Projektna dokumentacija je pripravljena, trenutno potekajo aktivnosti za pridobitev gradbenega dovoljenja. Po načrtih naj bi se dela začela prihodnje leto in trajala do predvidoma leta 2022. Sledita naselji Kalce – Naklo in Veliko Mraševo (KS Podbočje).

gorica-in-jelše-z-urejeno-komunalno-infrastrukturo
Gorica in Jelše z urejeno komunalno infrastrukturo
Občina Krško

Sicer pa bo občina v skladu z Operativnim programom odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode kandidirala za evropska sredstva pri projektih povečanja stopnje priključenosti na večje kanalizacijske sisteme (več kot 2000 populacijskih enot), in sicer za aglomeraciji Senovo – Brestanica ter Krško desni breg – Leskovec pri Krškem.
Krajšo slovesnost na Gorici, ki jo je povezovala Mirjana Marinčič, so s pesmijo pospremili učenci podružnične osnovne šole Veliki Podlog.